Vijesti / Sport

Ovo su Franja, David, Orhideja i Ana - budućnost varaždinske i hrvatske atletike

Ovo su Franja, David, Orhideja i Ana - budućnost varaždinske i hrvatske atletike

Za članove AK 'Sloboda', koji su na Juniorskom prvenstvu Balkana održanom u rumunjskom gradu Pitestiju, početkom srpnja osvojili medalje, u ponedjeljak je u prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina održano primanje kako bi se mladim atletičarima odalo priznanje na postignutim odličnim rezultatima.

Franja Želimorski osvojila je prvo mjesto u bacanju koplja, David Šalamon drugo mjesto na 400 m dok je Orhideja Leščak osvojila treće mjesto u štafeti 4x100 m.

> IZNIMAN USPJEH Franja Želimorski osvojila prvo mjesto na Prvenstvu Balkana!

- Bilo je dosta vremena za adaptaciju i dodatne pripreme pred samo natjecanje. Dobro sam se pripremila, ali nisam očekivala da ću baciti toliko iznad 50 metara i ostvariti osobni rekord - kazala je Fanja.

Šalamon, koji je osvojio tri medalje, izjavio je da je drugo mjesto na 400 m dobar uvod pred Europsko prvenstvo, a posebno je pohvalio organizaciju Prvenstva. Uz srebro osvojio je i broncu na 200 m te medalju istog sjaja u štafeti 4x400 m.

Leščak je zadovoljna istrčanim rezultatom u štafeti i formom te posebno činjenicom da su sve zajedno uspjele doći do brončane medalje.

Kao i njih troje, nagradu Zajednice dobila je i Ana Majdak koja je na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke u Istanbulu osvojila 3. mjesto u bacanju koplja. Iako je i ona trebala biti na primanju, zbog ranije preuzetih obaveza bila je spriječena.

Tajnik Zajednice, Patrik Koščak, istaknuo je da su ovo prvi odlični rezultati na visokoj razini te najavio da sve zajedno očekuje Europsko prvenstvo u talijanskom Grossetu. Želimorski i Šalamon dodali su da očekuju plasman u finale.

Marinko Šipoš, trener u AK 'Sloboda', kazao je da su u klubu posvećeni prvenstveno radu s mladima i da su ovi natjecatelji generacija koja jako voli atletiku i već sada treniraju 5 do 6 puta tjedno.

- Cilj je njima osigurati maksimalne uvjete kako bi na ovakvim natjecanjima postizali odlične rezultate - izjavio je Šipoš.

Zamjenica gradonačelnika Varaždina, Sandra Malenica, čestitala je na uspjesima te naglasila kako je sam odlazak na natjecanje veliko iskustvo.

- Grad Varaždin trudit će se osigurati uvjete kako bi mladi sportaši, ne samo stasali, već i ostali ovdje u Varaždinu - kazala je Malenica.

Čestitkama se pridružio i zamjenik varaždinskog župana, Tomislav Paljak, naglasivši tradiciju Varaždina u atletici koje je ovdje doživjelo ekspanziju nakon obnove stadiona 'Sloboda' i organizacije Juniorskog prvenstva Europe. Zadovoljan je što je Varaždin bio i sada je 'bazen' talenata u atletici. I on je potvrdio obvezu Županije, kao i Grada, da bude potpora te da osigurava uvjete, prije svega financijske, u praćenju mladih sportaša.

Tajnik Zajednice upoznao je Malenicu i Paljaka s činjenicom da veliki broj mladih perspektivnih sportaša odlazi iz Varaždina trenirati u druge klubove zbog boljih uvjeta, prije svega većih stipendija.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!