Vijesti / Sport

IZNIMAN USPJEH Franja Želimorski osvojila prvo mjesto na Prvenstvu Balkana!

IZNIMAN USPJEH Franja Želimorski osvojila prvo mjesto na Prvenstvu Balkana!

U rumunjskom Pitestiu jučer je počelo juniorsko Prvenstvo Balkana, a prvog dana natjecanja hrvatski su juniori i juniorke osvojili ukupno 9 medalja!

Ono što posebno veseli da su čak tri medalje osvojili atletičari iz Varaždinske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Franja Želimorski, članica Atletskog kluba Sloboda, tako je osvojila prvo mjesto u bacanju koplja hicem od 53,44 metra, a time je i popravila svoj osobni rekord! Franja je bila prvakinja Prvenstva Balkana u mlađejuniorskim kategorijama, a prije deset dana postala je i juniorska prvakinja Hrvatske.

- Ovo je fantastičan rezultat! Ovaj hitac svrstava je na osmo mjesto juniorskih rezultata, ove godine, u Europi. I ne samo da je pobjednički hitac bio odličan, već je i onaj prije toga bio odličan, 52,10 metara, što je dodatna potvrda kvalitete - kazao je Franjin otac Velimir Želimorski.

Franja je na natjecanju u pratnji trenera Nenada Pavličeka.

Ostale natjecateljice pobijedila je za nekoliko metara, a sama si je kao cilj postavila oko 50 metara. No dobrano ga je premašila.

- Sad slijedi Europsko juniorsko prvenstvo, 20. srpnja. Sutra se vraća doma i onda kreće s pripremama. Također, pred njom je i seniorsko Prvenstvo Hrvatske te će i tamo bacati koplje - zaključio je Velimir.

Osim nje, medalju, srebrnu, je osvojio i David Šalamon, također član AK Sloboda, u utrci na 400 metara (47,27).

U ženskoj juniorskoj štafeti na 400 metara, broncu je osvojila Orhidea Leščak, članica AK Sloboda. Uz nju trčale su i Dolores Ćosić, Luana Bobanović i Daniela Pešić. Utrku su završile za 47,57 sekundi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci