Vijesti / Životni stil

NA PRIRODAN NAČIN

Citrusi brišu bore te kožu čine mladolikom i blistavom. Evo kako

Citrusi brišu bore te kožu čine mladolikom i blistavom. Evo kako
Ilustracija

Vitamin C kojim obiluju citrusi najbolji je prijatelj koži, no to nije jedini plus mandarina, naranča, grejpa i limuna...

Pravilo prirodne kozmetike je da na kožu stavljamo samo ono što možemo pojesti. Citrusi se uklapaju u to pravilo. Štoviše, limun, grejp, naranča ili klementina izuzetno dobro djeluju na kožu i to na ovih 5 načina.

Bore se protiv infekcija

Sjemenke grejpa mogu se koristiti u borbi protiv infekcija i upala na koži na način da djeluju iznutra. Zbog folne kiseline kojom obiluju vitrusi čuvaju bubrege. Zdravi bubrezi mogu kalitetno filtrirati krv, pomoći izbaciti otrove iz tijela i izbalansirati elektrolite, što se očituje na blistavoj i zategnutoj koži.

Brišu celulit

Grejp sadrži visoku koncentraciju vitamina C koji stimulira proizvodnju kolagena i pomaže koži održati elastičnost. Od eteričnog ulja grejpa, mljevene kave i kokosovog ulja se može napraviti smjesa kojom ćemo masirati celulit i učinkovito ga se riješiti.

Jača imunitet i potiče probavu

Preporučuje se početi dan mlakom vodom u koju smo dodali park akpi limuna. Osim što će nas osvježiti i raszbuditi, limun i voda će potaknuti probavu i alkalizirati tijelo. Dobra probava znači manje toksina u krvi što pak za posljedicu ima čistu kožu. Klementine su prva pomoć kod probavnih problema zahvaljujući sastavu minerala koje sadrže. 

Posvjetljuju kožu

Želite li se riješiti hiperpigmentacijskih mrlja ili postići blistavi ten limun, limeta i grejp supravo rješenje. Vitamin C uništava slobodne radikale koji oštećuju stanice, vraćajući blistavost koži.  Aminokiseline čine ju mekom i elastičnom. 

Podižu raspoloženje

Citrusna eterična ulja poput bergamota, grjepa i naranče podižu raspoloženje i energiju te nas oslobađaju od stresa. Najbolji način za primjenu je kroz difuzor ili u eteričnoj lampi. Kada smo relaksirani i koža izgleda bolje. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video