Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Otopimo potkožno masno tkivo pomoću girje

VIDEO Otopimo potkožno masno tkivo pomoću girje
Fitness studio FitLife

Kako naše tijelo pamti sve, a tijekom dana najviše je loših obrazaca, pokušajte mu na treningu dati što više pravilnih i zdravih obrazaca kretanja...

Girja je fantastičan rekvizit i dodatak vanjskog opterećenja treningu. Mogućnosti su mnogobrojne, stoga spada pod vrlo popularne programe vježbanja. Nudi pregršt dobrobiti kako za profesionalne sportaše tako i za rekreativce. Jedina stvar na koju morate obratiti pozornost je pravilna tehnika i kako dozirati trening i opterećenje. 

Pravilnu tehniku ćete naučiti jedino uz licenciranog trenera, instruktora koji zna što i kako te na taj način osigurati tijelo od ozljeda  lokomotornog sustava. Loša tehnika jamči loše rezultate, ozljedu i krajnje odustajanje, stoga se nikada nemojte učiti s interneta ili raznih dvd-a, već riskirajte tih par stotina kuna u edukaciju i naučite se koristiti svojim tijelom na pravilan način.

Kako naše tijelo pamti sve, a tijekom dana najviše je loših obrazaca, pokušajte mu na treningu dati što više pravilnih i zdravih obrazaca kretanja kako bi u svoj svakodnevni životni stil unijeli što više zdravlja, što često nije slučaj.

Stres i manjak kretanja upotpunjeno lošom prehranom čine našem tijelu puno štete, čak nismo dovoljno svjesni koliko, a tu ne spada smo lokomotorni sustav već i krvožilni, a znamo da je smrtnost od srčanog udara u velikom porastu i jedna od vodećih u našoj državi. Da to ne bi bilo tako, potrebno je vježbati, svaki dan barem trideset minuta brzog hodanja, istezanja, vježbe mobilnosti i stabilnosti i vježbe snage.

Kada bi svaki dan nakon par kilometara brzog hodanja napravili nekoliko čučnjeva, sklekova, trbušnjaka i vježbi za leđa vi bi bili zdraviji, sposobniji i osjećali se puno bolje. 

Ako kojim slučajem kod kuće imate girju, znate pravilnu tehniku i želite odraditi trening ja vam savjetujem da sve ove vježbe odradite jednu za drugom, s minimalno pauze između svake i u nekoliko krugova. Tehnika nikada ne smije biti loša, stoga gledajte na to da vam je ona uvijek točna i kada počinjete polako gubiti kvalitetu vježbe u tehničkom smislu, prekinete s vježbanjem.

Svaki sljedeći trening moči ćete izdržati više, pratite napredak, ali gledajte na to da prije otkaza mišića ne napravite grešku koja bi vas mogla koštati rehabilitacije. Te ozlijede su često u obliku istegnuća i slično, nisu neke trajne i velike, ali se niti one ne bi smjele događati. Svi vježbamo s istim ciljem, a to je zdravlje. 

Trening:

Komandosi x 20

Zamah girjom x 20

Marinci x 20

Čučanj x 20

Trzaj girjom x 20

Skakavac x 20

Prije početka vježbanja na pravite zagrijavanje i na kraju istezanje. Napravite tri do pet krugova glavnog dijela treninga.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video