Vijesti / Životni stil

ISTRAŽIVANJE

Umorni roditelji: Pripremanje djece za školu znači da radite jedan dan više

Umorni roditelji: Pripremanje djece za školu znači da radite jedan dan više
Goran Stanzl/Pixsell

Istraživanje je potvrdilo ono što već roditelji sigurno znaju. Pripremanje djece za školu i različite obveze sigurno nije jednostavan posao...

Istraživanje je pokazalo da roditelji preko tjedna odrade još jedan radni dan pripremajući djecu za školu, što su oni već vjerojatno znali. Pa ako se u petak osjećate kao da ste odradili jedan dan više, istraživači potvrđuju da jeste.

Doručak, pranje zuba i odijevanje znači da ćete zakasniti, nikad nema kraja, a onda nije čudno što se osjećate iscrpljeno. Svaki roditelj to zna, a sad je to potvrdilo i istraživanje.

Istraživanje je napravilo Kellogg, a ispitano je 2000 roditelja školske djece. Otkriveno je da su roditelji napravili dodatnih deset sati tjedno kako bi pripremili djecu za školu uz sve ostalo što rade - posao, kućanski poslovi i sl. Broj zadataka popeo se na 43. Čini se da ih je puno ali tu su očite stvari kao traženje odjeće, odabir čarapa, pakiranje užine za školu, pripremanje večere i sl.

Ovo ispitivanje je spomenulo neke događaje koji se često događaju u stvarnom životu - polijevanje soka na odjeću kada je dijete potpuno spremno. Istraživači su otkrili daroditeljima treba sat do dva dnevno kako bi obavili sve ove zadatke pa se prosječni roditelj budi u šest ujutro.

'Htjeli smo otkriti kako izgledaju stvarna jutra roditelja kada imaju školsku djecu', kaže Jeremy Harper za Babyology.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video