Vijesti / Životni stil

SLUŠAJTE SEBE

U tri lagana koraka smanjite stres u svom životu

U tri lagana koraka smanjite stres u svom životu
Ilustracija

U tijelu već postoje svi mehanizmi koji nam trebaju kako bismo se riješili napetosti i stresa, samo ih je bitno prepoznati...

Bilo da se radi o inteznivnom, akutnom stresu ili kroničnom stresu koji se godinama nakuplja u tijelu i psihi, važno je pronaći način kako ga procesuirati i kako se opustiti jer jejednostavno nemoguće izbjegavati ga. Kako se nositi sa stresom i neutralizirati njegov utjecaj, pročitajte u nastavku. 

1. Stavite sebe na prvo mjesto 

Vi ste jedini izvršni direktor vašeg mozga i tijela i najveći faktor vašeg uspjeha, stoga investirajte u sebe, u svoj mir. Meditacija je jedna od boljih tehnika, no ispočetka može biti izazov. Želite li ovladati ovom tehnikom prvo što trebate naučiti je kako se koncentrirati i kako se opustiti.

Počnite s jednostavnim tehnikama disanja, jogom i pronađite načine na koje možete ugoditi sebi.  Šetajte, provodite vrijeme u prirodi, pišite, slikajte, uživajte.  Ako možete prakticirati išta od navedenog svaki dan desetak minuta, za tri ćete tjedna vidjeti prve rezultate.

2. Ne zaboravite disati

Pravilno disanje pomoći će opustiti napetosti, smiriti živce, opskrbiit mozak energijom  i resetirati vas na svim poljima. Disanje je najbolji način da izađete iz začaranog kruga misli koje vas uznemiruju, vrati vas u sadašnji trenutak i omogući vam da djelujete.

Isprobajte ovu jednostavnu vježbu za koju vam je potrebna tek minuta: zatvorite očii brojeći do deset, polako udišući i izdišući. Možete sami sebi u mislima govoriti: 'Udah jedan, izdah jedna, udah dva, izdah dva...' i pritom pratite prirodni ritam tijela.

3. Riješavajte jednu po jednu stvar

Mulititasking je precijenjena metoda. Osim što će rezultirati loše obavljenim poslom na svim poljima, priskrbit će vam velike količine stresa i nimalo zadovoljstva jer se zadovoljstvo i spokoj nalaze u sposobnosti da budemo svjesno u sadašnjem trenutku, a to ćemo učiniti samo ako se usredotočimo na ono što u tom trenutku radimo. Usredotočit se možemo samo ako radimo jednu stvar, odnosno jednu po jednu stvar.  

Uvedite u svoju svakodnevicu ove promjene i gledajte kako se vaš život mijenja na bolje. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video