Vijesti / Životni stil

DOB TRUDNICE

Istraživači otkrili kada je najbolje doba za rađanje ako želite pametno dijete

Istraživači otkrili kada je najbolje doba za rađanje ako želite pametno dijete
Ilustracija

Starije majke češće rađaju pametniju djecu od žena u dvadesetim godinama, otkriva novo istraživanje...

Već znamo da se danas ljudi sve kasnije odlučuju se za roditeljstvo. Postoje dokazi da trudnoća pomaže kod sprječavanja gubitka pamćenja, ali i produžuje životni vijek. Istraživači su se bavili i kognitivnim sposobnostima djece ovisno o dobi mame.

Znanstvenici sa Londonske škole ekonomije pregledali su podatke studije Millenium Cohort Study i otkrili da starije mame, posebno one koje su rodile u 30-ima, imaju veću šansu zarađanje inteligentnije djece u odnosu na mame koje su rodile mlade.

Istraživanje je obuhvatilo 18 000 britanske djece i utjecaj majčine dobi, otkrili su da su rezultati kognitivnih testova djece majki od 30 godina bolji od onih kojima su mame rodile u 20-ima ili 40-ima. Njihove vještine čitanja, razmišljanja i pamćenja testirane su u dobi od 10 ili 11 godina.

Mame imaju više vremena

Mame u tridesetima već su se posvetila karijeri i imaju više vremena i resursa za odgajanje djeteta.

'Danas starije majke imaju više u prednosti nego mlađe majke - na primjer, dobro su obrazovane, manje je vjerojatno da će pušiti tijekom trudnoće i ostvarene su u svojim poslovima', izjavili su istraživači za Daily Mail.

'Kognitivne sposobnosti su same po sebi važne, ali je i važan način na koji dijete kasnije živi - obrazovanje, interesi i zdravlje', objasnila je autorica istraživanja dr. Alice Goisis.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video