Vijesti / Životni stil

tako lako

Ovaj jednostavni trik olakšat će vama i vašem partneru korištenje kondoma

Ovaj jednostavni trik olakšat će vama i vašem partneru korištenje kondoma
Ilustracija

Mogli bismo se našaliti i reći da dečki bježe od kondoma kao vrag od tamjana i ne bismo bili daleko od istine...

Kondome koristimo već stoljećima, a danas ih ima svih vrsta i oblika - rebrastih, s okusom, velikih, malih, ekstra tankih, ekstra sigurnih.

No, usprkos širokoj ponudi, muškarci će pronaći bezbroj izlika da zaobiđu kondome u ključnom trenutku. Naješće će reći da su im premali (vrlo rijetko da su im preveliki) da ih stišću, da ništa ne osjete kad stave kondom itd.

No, najčešće je razlog taj što ga mnogi ni ne znaju staviti ili ih navlačenje kondoma toliko omete pa ne mogu nastaviti gdje su stali. Na njihovu sreću, postoji trik koji će im olakšati upotrebu kondoma i zbog kojeg će zavoljeti siguran seks.

Tajna je u lubrikantu. 'Dodajte nekoliko kapi lubrikanta na bazi vode u kondom prije, no što ga navučete na penis', savjetuje liječnica Maureen Miller za Cosmopolitan. 

Većina kondoma lubricirana je, ali s vanjske strane kako bi se olakšala penetracija, no s unutarnje nije.  Samo jedna do dvije kapi lubrikanta dovoljne su da olakšaju navlačenje kondoma.

Pazite da ne pretjerate s lubrikantom jer bi u tom slučaj kondom mogao skliznuti. Druga bitna stvar na koju treba obratiti pozornost je sastav lubrikanta. On mora biti na bazi vode jer lubrikanti na bazi ulja mogu oštetiti kondom te može doći do pucanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video