Vijesti / Životni stil

tajming je bitan

Znate li koje je najbolje vrijeme u danu za stati na vagu?

Znate li koje je najbolje vrijeme u danu za stati na vagu?
Ilustracija

Težina nam varira i nije isto važemo li se ujutro ili navečer, prije ili poslije jela. Na našu kilažu utječe i menstrualni ciklus...

Čvrsto ste odlučili riješiti se suvišnih kilograma i kupili ste vagu. Stavili ste ju u kupaonicu i ona je spremna biti vaš svjedok u transformaciji. No, koliko je to  produktivno? 

Postoji vrijeme u danu kada se najbolje vagati, odnosno kada će vam vaga pokazati realno stanje. Težina nam varira i nije isto važemo li se ujutro ili navečer, prije ili poslije jela. 

Specijalist za probleme s pretilosti, liječnik Charlie Seltzer za Women's Health otkriva da je najbolje i jedino vrijeme kada se treba vagati - jutro. Štoviše, prva stvar koju ujutro trebamo napraviti, nakon što obavimo nuždu, je vaganje. Pritom ne bismo trebali na sebi imati nikakvu odjeću.

Osim toga, dr. Seltzer savjetuje vaganje svaki dan, imajući na umu da će brojke varirati ovisno o tome što smo jele dan ranije, u kojem smo dijelu ciklusa - približavamo li se mjesečnici imat ćemo više kilograma, nego kada ju dobijemo i prvih nekoliko dana nakon nje. Želite li pratiti stanje na vagi najbolje je da svaki dan bilježite kilograme i nakon mjesec dana pogledate u kojem se smjeru vrijednosti kreću. 

'Gubljenje masnoća je dugotrajan i spor proces. Kilogrami neće nestati u jednom danu. Ono što vi želite je vidjeti konstantni napredak na vagi, to znači gubitak pola kilograma na tjedan', dodaje dr. Seltzer.

Na kraju naglašava i kako vaganje nije za svakoga. Neki ljudi to jednostavno ne vole i pričinjava im stres. Vaganje može biti dobar korektiv i poticaju mršavljenju (ili debljanju), ali nije nužno.

Važno je usvojiti zdrave navike - kvalitetno jesti, kretati se i rezultati će se vidjeti bez kazaljke na vagi. Osjećat ćete se puni energije, a odjeća će vam sve bolje stajati. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video