Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Pomladite se vježbanjem

VIDEO Pomladite se vježbanjem
Fitness Studio FitLife

Djeca s bolestima kralježnice i kukova kojima je core uništen zbog puno sjedenja pred računalom, su naša krivnja, naučimo i njih da je pokret nužan za njih i njihov normalan život.

Jeste li znali da vježbanje pomlađuje i prkosi starenju? Pogledajte samo vrhunske svjetski poznate trenere koji sa svojih sedamdeset ili osamdeset godina izgledaju duplo mlađe, snažniji su i sposobniji od većine dvadesetogodišnjaka. To je realna slika onoga što se događa kada je osoba fizički aktivna, pazi na prehranu i razmišlja pozitivno. Vježbanjem ćete izbaciti smeće iz tijela i iz glave, stoga ne čekajte, ako još niste počeli. 

Vaše tijelo biti će dovoljno da odradite fantastičan trening za cijelo tijelo, tako uz njega još  preporučujem da odradite i neku aktivnost na svježem zraku. Vožnja biciklom, šetnja, trčanje i slične aktivnosti će vam napuniti i razbistriti um, potaknuti krvožilni sustav na rad, opustiti mišiće i poboljšati mnoge motoričke i funkcionalne sposobnosti. Iako se ciljevi kroz naše putovanje mijenjaju jer apetiti rastu, sam početni cilj ćete vrlo lako postići.

Prvi ciljevi su većinom skinuti potkožno masno tkivo, učvrstiti cijelo tijelo, poboljšati zdravlje i opustiti glavu od stresa, a jednim ovakvim treningom ćete to sigurno postići.

Najvažnije od svega je da pazite na sebe i pokrete koje izvodite, da su vam sve vježbe tehnički točne i da se svaki puta kada krenete vježbati dobro pripremite. Na početku obavezno napravite zagrijavanje i razgibavanje, a na kraju trening završite s hlađenjem i statičkim istezanjem. 

U svaki trening krenite polako, spremni i zagrijani jer su ozlijede u fitnesu sve češće što ne bi smjelo biti jer ako dobro pogledate, svi mi kroz dan napravimo na stotine loših kretnji, a takve kretnje nam ne donose ništa dobrog te one na kraju očituju na našoj posturi.

Bolesti modernog doba su sve čest slučaj, a da to ne bi bilo tako moramo se povremeno odmaknuti od današnjice i svih elektroničkih aparata i vratiti u prošlost i tamo gdje smo nastali i gdje je nastao pokret.

Djeca s bolestima kralježnice i kukova kojima je core uništen zbog puno sjedenja pred računalom, su naša krivnja, naučimo i njih da je pokret nužan za njih i njihov normalan život. 

Vježbe - sve ponovite u tri kruga. Sretno!

*jednonožno mrtvo dizanje skok x 15 svakom nogom

*rotacija trupa iz položaja bočnog upora na laktu x 15 svakom stranom

*jednonožni rameni most x 15 svakom nogom

*dijagonalna sklopka x 15 svakom stranom

*zanoženje iz položaja upora na laktovima x 15 svakom nogom

Sve ponovite u pet do sedam setova.

- ili radite sve vježbe 30:10 sekundi x 5 setova

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!