Vijesti / Životni stil

TREBA RAZMISLITI

Celulit, kriva kralježnica, proširene vene: Odjeća koju je opasno stalno nositi

Celulit, kriva kralježnica, proširene vene: Odjeća koju je opasno stalno nositi
Ilustracija

Žene su zbog ljepote sposobne pretrpjeti bol i patnju, ali ponekad bi bilo dobro izbjegavati neke komade svaki dan...

Biti uvijek moderan može naštetiti našem zdravlju pa bi bilo dobro pripaziti i ne nositi neke komade baš svaki dan. Iako je vrijeme korzeta iza nas još uvijek smo skloni trpjeti zbog mode i ljepote. Donosimo popis stvari o kojima možete razmisliti:

1. Uske traperice ili hlače

Dobar par traperica je komad koji svaka žena ima u svom ormaru. Mnoge žene i djevojke nose uvijek nose potpuno uske hlače kako bi istaknule noge i mišiće. Ali nažalost onezaustavljaju cirkulaciju u tijelu što dovodi do proširenih i celulita. Koža ne može 'disati' jer je tkanina previše blizu tijela. Urasle dlačice također mogu biti jedan od problema na nogama i bikini zoni.

2. Visoke potpetice

Kad žena obuje cipele s visokom potpeticom, odmah postaje ženstvenija i elegantnija. Ali to ne znači da ih trebala nositi svaki dan. Također, može doći do bolova u leđima, nogama i oteklinama, ali i do krive kralježnice i hernije.

3. Ravne cipele​

Možda vam se čini da su ravne cipele potpuno bezopasne. No, liječnici tvrde da ove cipele mogu jako naštetiti vašem zdravlju jer će opterećenje na stopalima biti neujednačeno. To može dovesti do bolova u nogama i leđima. Još jedna neugodna posljedica je kada se stopalo okrene prema unutra što dovodi do deformacije koljena i kukova.

4. Push-up grudnjaci

Ovi grudnjaci su iznimno popularni. Međutim, čak i ako vam se čini da su s njim vaše grudi okruglije i na pravoj visini, u stvarnosti dijelovi ovog grudnjaka deformiraju grudi i čine ih ovisnima o umjetnoj potpori. Povrh toga, push-up grudnjaci blokiraju krvne žile i rade stalni pritisak na grudi.

5. Sunčane naočale

Sunčane naočale nisu samo trendovski dodatak, nego i apsolutna nužnost kada sunčeva svjetlost postane jaka. Međutim, sunčane naočale ne možete nositi u večernjim satima ili kada nema dovoljno svjetla. To će dodatno opteretiti oči, što povećava rizik od razvoja očne mrene. Osim toga, sunčane naočale trebaju uvijek biti čiste i koristite sunčane naočale koje osiguravaju stopostotnu zaštitu. 

6. Hulahupke

Ovo je nužan komad odjeće za svaku ženu. Čarape čine ženski izgled potpunijim i elegantnijim, ali i noge izgledaju vizualno ljepše. Nažalost, ako ih nosite često, mogu biti i štetne. Sintetički sastojci u čarapama zadržavaju vlagu, stvarajući efekt staklenika. Kao rezultat toga, one dovode do različitih vaginalnih infekcija, a neke hulahupke također imaju negativan učinak na cirkulaciju što može dovesti do proširenih vena i celulita.

7. Velike torbe

Ženska torbica je spremište u kojem možete pronaći sve, od kozmetike do prijenosnog računala. Torbice su stvarno zgodne, ali i nesigurne za našezdravlje. Budući da stalno nosimo torbe na jednom ramenu, naprezanje ramena i kralježnice može postati preveliko što može dovesti do skolioze i osteohondroze. Zbog neravnoteže možete imati grčeve mišića, blokirane krvne žile i stegnute živce.

8. Pidžama

Kako netko može živjeti bez udobnih pidžama, osobito zimi? I kako mogu naškoditi vašem zdravlju? Pidžame koje su previše uske ili previše tople mogu dovesti do pojaverazličitih bakterija, iritacije kože, svrbeža ili infekcija. Ženama koje imaju kronične infekcije preporučuje se spavati bez pidžama. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video