Vijesti / Životni stil

BRZO RJEŠENJE

Čudesan trik koji će ublažiti ekcem i olakšati simptome, a ne može biti jednostavniji

Čudesan trik koji će ublažiti ekcem i olakšati simptome, a ne može biti jednostavniji
Ilustracija

Isprobali ste baš sve na tržištu, a vaš je ekcem i dalje u vrlo lošem stanju? Vrijeme je za ovaj trik...

Neizdrživi svrbež, suha koža i perutanje - sve su to samo neki od najiritantnijih simptoma ekcema. Radi se o poremećaju imunološkog sustava zbog kojeg koža pretjerano reagira na određene alergene u okolini. 

Budući da se radi o kroničnom stanju, ne postoji univerzalno rješenje zbog kojeg će ekcem potpuno nestati. Ne postoji antibiotik, magična krema ili tablete koje bi mogle zaustaviti crvenilo i svrbež. 

Za uklanjanje simptoma najčešće se prepisuju kortikosteroidne kremekoje za naš organizam mogu nositi veću opasnost nego korist. 

Na našu sreću, postoji trik koji čini čuda za ekcem. Gel aloe vere, ravno iz biljke, u kombinaciji s hidrokortizonom navodno skoro potpuno uklanja suhu i osjetljivu kožu, a svrbež nestaje. Otrgnite komadić aloe vere i gel direktno nanesite na kožu.

Dermatologinja Loretta Ciraldo, za Reader's Digest, otkriva zašto ova kombinacija radi. 

'Koža s ekcemom koja svrbi trebala bi se hladiti. Mast kortizona, s 1 postom hidrokortizona, u kombinaciji s aloe verom donosi dubinsko hlađenje kože', objašnjava Cirlado. 

Ova miješavina treba se nanositi samo na čistu i upravo opranu kožu. Najbolji je trenutak odmah nakon tuširanja kad su pore otvorene i spremne za apsorpciju kreme. 

'Za maksimalne rezultate namačite kožu. Budite u vodi sobne temperature dok vam se koža na prstima na 'zgužva.' U tom trenutku vaša je koža vratila dovoljno vlage u suhu, ekcemom pogođenu kožu. Potapkajte kožu i nanesite kombinaciju aloe vere i hidrokortizona.'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video