Vijesti / Životni stil

DNEVNIK JEDNOG PARFUMERA

Parfem kao afrodizijak

Parfem kao afrodizijak
Hrvatska Parfemska Kuća

Može li se pomoću mirisa nekoga odvući u krevet?

Pitanje koje me vrlo često pitaju je mogu li napraviti parfem koji će imati moć afrodizijaka? 'Afrodizijak je sredstvo kojim se pobuđuje ili pojačava spolni nagon'.

Potrebe za takvim sredstvom vjerojatno postoje otkako je ljudskoga roda, no prvi podaci sežu u vrijeme od 500 godina prije Nove ere. Bilo da su one stvarne ili pak jednostavno želimo ujtecati na vlastito ili raspoloženje osobe koja nam se sviđa, postoje razni stimulansi za koje se tvrdi da imaju takvo djelovanje. A čemu smo sve to skloni pribjeći da dobijemo nečiju pažnju i naklonost? Pa onda i  više od samo pažnje.

U neka davnija vremena bili su to puno neobičniji savjeti i preporuke nego danas, a razne su civilizacije imale svaka svoja uvjerenja; ugrizi određenih vrsta mrava za penis, kuhanje afrodizijačkih juha od nekih uglavnom rijetkih životinja, a afrodizijačka se moć pripisivala i određenim udovima nekih životinja. Raznih metoda bilo je i ima vrlo vjerojatno na tisuće, od magičnih napitaka, pripravaka, čak i čini, pa sve do nešto prihvaćenijih metoda, kao što je konzumiranje određenih namirnica. Već je uvriježeno mišljenje da afordizijačka svojstva, a kada je riječ o hrani imaju među ostalima kamenice, šparoge, čokolada.  

U stara vremena se vjerovalo u princip sličnosti, što potvrđuje tezu o šparogama kao afrodizijaku isto kao i kamenicama. Njihovo je meso oblikovano kao ženski spolni organ, pa bi kao takve trebale stimulirati i poticati mušku moć.

ZNALA JE I KLEOPATRA

U tu traženu kategoriju afrodizijaka svakako spadaju i mirisi, još od davnih vremena. Pa se primjerice u nekim arapskim spisima kao erotski stimulans navodi miris crnog papra. Od začina i začinskog bilja tu je među ostalima i bosiljak. Navodno su ga koristile Talijanke kao pomoć u zavođenju.  

Najpoznatija povijesna zavodnica Kleopatra kao svoj adut svakako je koristila znanja i spoznaje o tome kako prirodu koristiti u svoju korist. Svi znamo da se kupala u magarećem mlijeku, kosu i kožu njegovala je raznim uljima. Čini se da je vrlo dobro znala kakav utjecaj mogu imati mirisi pa ih je vješto koristila i kao oružje za zavođenje. Prije nego li je odlazila Marku Antoniju, Kleopatra je svoje grudi kao i kosu mazala mirisnim uljem jasmina ili pak posebne mješavine ruža i cimeta. Kad sam već spomenuo Marka Antonija, Rimljani su intenzivno koristili parfemske pripravke i mirisna ulja. Ruža se najviše cijenila. Uz obilje hrane, vina i orgija na rimskim je bakanalijama i miris bio važan dio tih svečanosti.

8baff0492f61e8cad82f0eec2800ad6b.jpg?v=2

Rimski car Neron čiju je vladavinu među ostalim obilježila bolesna ambicija, dao je napraviti posebnu sobu u kojoj je zadovoljavao svoje seksualne želje, a koja je imala posebne otvore iz kojih je izlazila kiša latica i parfema koji su padali po gostima. Na njegovim su se gozbama čak puštali namirisani bijeli golubovi.  

STIMULANS U BOČICI

A što kaže znanost? Pa kada govorimo o mirisima, stvari stoje tako da oni uistinu djeluju. Mirisi djeluju na naš najvažniji seksualni organ, a to je mozak. Mirisi nam mogu biti ugodni ili neugodni, pa prema tome mogu kod nas izazvati određenu reakciju. Upravo su zato jedan od najmoćnijih alata koji se može upotrijebiti među ostalim i za poticanje.

Znanstvenici su dokazali da mirisi stimuliraju živce u nosu koji onda šalju određene poruke izravno mozgu i tako utječu na naše emocionalno stanje. Čak se zna i koji mirisi imaju takav učinak. Kralj među mirisnim stimulansima je svakako jasmin. On djeluje smirujuće ali istovremeno je nevjerojatno zavodljiv i daje snagu.

d6fb480c2510121f9c53bcda1edc5b34.jpg?v=2

Slijedi već spomenuta ruža koja ima moć odagnati sve strahove, podiže energiju i ljubavni nagon, posebice kod žena. Tu je i neroli. Zovu ga još i 'mali Don Juan', a on osvježava tijelo i pobuđuje osjet zadovoljstva. Lista mirisa koji imaju 'čudotvorno' djelovanje je poduža, no pravi će odabri mirisa i još k tome onih koji vama odgovaraju i zbog kojih se osjećate sexy i zavodljivo, svakakao izazvati željenu reakciju.

Probajte i sami kakva je zavodnička moć mirisa. Hrvatska Parfemska Kuća ima bogatu ponudu parfema sa sastojcima koji imaju afrodizijačko djelovanje. U našoj Just Wow kolekciji podugačak je popis upravo takvih parfema. Isprobajte na primjer SEXY I ili MEN EATER kada govorimo o ženskim ili pak SEXY ME i MY WOW kada je riječ o muškim parfemima. Želite li dodatno naglasiti svoj seksipil glamurom, kombinacija jasmina i ruže s uvijek očaravajućim gliterom kakva je u parfemu GG No.2 sigurno će probuditi požudu.  

Pronađite ih u našoj online trgovini ili POP UP trgovini u Čakovcu (Trg Republike 6, RK Međimurka) i iskoristi akciju na Glossy Glam kolekciju.

aac20309ea5d45e34643775d1da851fc.jpg?v=2

I u mirisu je pohota...

Vaš parfumer, Tomislav Vrbanec

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video