Vijesti / Životni stil

DNEVNIK JEDNOG PARFUMERA

Top 4 poklona za Valentinovo prihvatljivih svakom džepu

Top 4 poklona za Valentinovo prihvatljivih svakom džepu
Hrvatska Parfemska Kuća

Spas u zadnji čas! Ako još ne znate što darovati, evo prijedloga...

Mahnita jurnjava po trgovinama, bezglavo traženje po policama i na kraju ili ne možete pronaći ništa što smatrate da bi bilo dovoljno dobro ili pak ono što vam se možda i čini takvim, stoji trećinu vaše plaće. Iako ljubav nema cijene, ne mogu si svi priuštiti ekstremno skupe poklone. Želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo, a živjeti treba i nakon Dana zaljubljenih. Pobornik sam darivanja za taj dan i ne obazirem se pretjerano na primjedbe da je to sve 'komercijalna izmišljotina'. Ovisi o tome na što ćemo staviti naglasak.

Jesu li važni pokloni? Isto je stvar stava, no važnost darivanja se nikako ne bi smjela podcjenjivati bez obzira na to koji je povod. Upravo je darivanje jedna od važnijih strana socijalnih odnosa, darivanje nas povezuje i učvršćuje odnose među ljudima.  Potvrđeno je da što bolje poznajete neku osobu, to vam je više stalo do toga što ćete joj pokloniti. Kada biramo poklone za osobe prema kojima osjećamo posebnu ljubav i bliskost, to katkada može biti stresno. Zašto? Zato što biramo sa srcem, zato što nam je stalo, zato što ništa nije dovoljno dobro za naše voljene, zato što ništa materijalno ne može pokazati naše osjećaje.

Ali to nas ne bi trebalo obeshrabriti. Naime, prisjetite se kako ste se osjećali kada ste primili dar od svog parnera/partnerice? Kao da ste središte svijeta, bez obzira na što ste je bilo upakirano u taj šareni smotuljak. To je zato što vrijednost dara rijetko mjerimo novcem, vrednujemo ga najprije kao sam čin. Jer netko je razmišljao o nama, o tome što volimo, što želimo ili trebamo, potrudio se darovati nam nešto što je vjerovao da će nam se svidjeti. Darivanje je ustvari dvostrani čin, podjednako važan za onog tko daruje, kao i za onog koga se daruje. I zato je važno da to bude nešto što ima smisao i značenje za obje strane. Nećete pogriješiti nikada ako birate sa srcem i ne opterećujte se s materijalnom vrijednosti poklona, bi li trebao stajati pravo malo bogatstvo, a da bude 'dobar'. To nipošto nije jamstvo da ste 'dobro odabrali'.  Ako ste bez obzira na činjenicu što već danima promišljate, trenutno u nedostatku ideja što pokloniti za ovo Valentinovo, evo nekih ideja:

Kolač koji ste sami ispekli

OK, možda zvuči banalno, još više ako redovito pečete kolače, no ovaj će kolač biti poseban. Zašto? Pa zato što ste ga pripremali s posebnom  namjerom, ne kao desert koji ćete pojesti nakon ručka, već kao nešto čime ćete zasladiti dan osobi koju volite i pokazati joj da vam je stalo. To je taj posebni sastojak koji ni jedan drugi kolač nema.

Ljubavno pismo

Ako želite pokloniti unikatan dar, onda će ljubavno pismo i više nego zadovoljiti taj kriterij. Ne morate prezati od pisanja ako mislite da niste u tome vješti. Jednostavno napišite kako se osjećate, kakve osjećaje budi u vama osoba kojoj pišete, kako zamišljate vašu budućnost. Nema zadane forme ni duljine, samo pretočito osjećaje na papir.

482debafdaebe0523e7b4cbff07a721d.jpg?v=2

Parfem

Stvar je u detaljima. Pa ako mislite da je parfem previše univerzalan poklon, u pravu ste tek jednim dijelom. Ovisi o tome što ćete odabrati. Hrvatska Parfemska Kuća  je za ovo Valentinovo pripremila limitiranu verziju muških i ženskih ljubavnih parfema, LOVE POISON.  Kombinacija esencija je prava zavodnička, a cijena prihvatljiva svakom džepu, svega 75kn.

Cvijeće

Možda zvuči kao klišej, ali svaki cvijet ima svoju dušu, miris, boju koji različito doživljavamo ovisno o prigodi. Cvijeće kao poklon nikada neće zastarjeti i za mnoge je još uvijek možda i najpažljiviji poklon. Cvijeće je znak odanosti, zahvalnosti, ljubavi i poštovanja. Kao da ponekad može reći više od riječi.  

87e39ca6af8f613cac374be87c7edb3d.jpg?v=2

Izazov

Ostvarite zajedno nešto što već dugo želite. Budite potpora jedno drugome na tome putu. Napravite plan i krenite zajedno prema cilju. Hrvatska Parfemska Kuća nudi nudi vam jedinstvenu priliku da sudjelujete u izazovu biranja parfema za našu novu kolekciju! U našoj POP UP trgovini u Čakovcu, Trg Republike 6, ovaj utorak 12.2. od 10:00 do 18:00 sati možete testirati deset uzoraka pafema. Pripremili smo i 100 poklona za one koje sudjeluju u obliku 3ml testera odabranog parfema.

d294cd764dabf6f3eeb08c405ff20de9.jpg?v=2

Izazovite se, slavite ljubav, zaljubite se....

Vaš parfumer,

Tomislav Vrbanec

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video