Vijesti / Životni stil

DAN ZIMSKOG BICKLIRANJA

BICIKLISTI ZA BICIKLISTE Čaj i kolačići za one koji su danas biciklirali na posao: 'Svaka čast, akcija je odlična!'

BICIKLISTI ZA BICIKLISTE Čaj i kolačići za one koji su danas biciklirali na posao: 'Svaka čast, akcija je odlična!'
Zvonko Lončar

Obzirom da Varaždin slovi kao grad bicikala, ne čudi što su i jutros mnogi građani odabrali to prijevozno sredstvo za odlazak na posao, školu ili obavljanje aktivnosti. Jeste li i vi bili među njima?

Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama, Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao, pokrenuta je u Kanadi 2013. godine i održava se svake godine drugi petak u veljači, a ove godine je to 8. veljače.

Obzirom da Varaždin slovi kao grad bicikala, ne čudi što su i jutros mnogi građani odabrali to prijevozno sredstvo za odlazak na posao, školu ili obavljanje aktivnosti.

Udruga Varaždinski biciklisti, u suradnji s udrugom Medenjak, bicikliste koje su zatekli na nekim lokacijama u gradu počastili su topli čajem i pogačicama.

Varaždinski biciklisti obilježili Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao

- Nisam znala da je danas taj dan, ali svaka čast, akcija je odlična! Mora se obratiti pažnja i na nas bicikliste - rekla je Štefica Vidović, koja je u mirovini ali je, kaže, veći dio radnog vijeka provela na biciklu.

- Penziju sam zaradila na biciklu. Radila sam u Mundusu i svaki dan sam tako odlazila na posao. Vozim i auto, ali bicikl mi je na prvom mjestu. Snijeg, led, kiša, bilo kakvi vremenski uvjeti mi ne igraju ulogu - kazala je.

Kristina Škrokov iz Udruge Varaždinski biciklisti rekla je da je broj biciklista u gradu iz godine u godinu veći.

- Međunarodni je dan zimskog bicikliranja pa smo odlučili počastiti bicikliste na ulici. Mala je to gesta kojom smo željeli stimulirati postojeće bicikliste, a možda nekoga i potaknuti. Dobar dio onih koje smo jutros zaustavili juri na posao, pa nisu imali vremena za druženje, no smatramo da smo danas dobra 'isprika' za kašnjenje - kazala je, dodavši da će se u gradu nalaziti i u poslijepodnevnim satima.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!