Vijesti / Životni stil

USPJEŠNA PODUZETNICA

DIZAJNERICA NAKITA Iva Horvat poznata je po svom Bead ItOn nakitu: 'Hobi sam pretvorila u posao'

DIZAJNERICA NAKITA Iva Horvat poznata je po svom Bead ItOn nakitu: 'Hobi sam pretvorila u posao'
Matija Gudlin/ePodravina

- Svoj glavni hobi sam zapravo pretvorila u posao, a to je izrada nakita i moda općenito. Obožavam sve što ima veze s kreativnošću i dizajnom...

Iva Horvat (28) koprivnička je ljepotica poznata po svojem predivnom Bead ItOn nakitu te osebujnom načinu odijevanja. Iva je po struci magistra informatike, što i predaje u Obrtničkoj školi, piše epodravina.

- Svoj glavni hobi sam zapravo pretvorila u posao, a to je izrada nakita i moda općenito. Obožavam sve što ima veze s kreativnošću i dizajnom i vrlo često izrađujem dekoracije za neki party koji želim organizirati ili jednostavno istražujem što bi slijedeće mogla raditi. Jako volim čitati i ukoliko uhvatim vremena, knjiga je definitivno moj izbor za opuštanje. Veliki sam ljubitelj uživanja u malim trenutcima tako da je šalica čaja, mirisna svijeća i knjiga moj pravi mali raj. Također obožavam šetati - priča Iva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim što dizajnira nakit, svestrana Iva je i profesorica informatike u Obrtničkoj školi u Koprivnici. 

- Rad u školi je jako dinamičan i svaki dan se desi nešto novo. S učenicima imam jako dobar odnos i zaista volim raditi s njima. Iako predajem u gotovo potpuno muškim razredima, lijepo se razumijemo i mislim da se odlično nadopunjujemo u svemu što radimo - zadovoljna je Iva.

Sebe opisuje kao malo povučenu i sramežljivu iako to dosta dobro prikriva, jer u poslovima kojima se bavi nema mjesta za takve stvari. Kako kaže, uporna je i mrzi nepravdu te je uvijek spremna pomoći onima kojima je to potrebno.

Njezin stil oblačenja, kaže, ovisi o raspoloženju. 

- Jedan dan sam potpuna rockerica, drugi nježna curica, a treći poslovna žena. Tako da definitivno nemam neki obrazac oblačenja. Ajmo reći da je svakako raznovrsno i prema tome kako se taj dan osjećam, koliko imam vremena i kamo idem. Najviše volim nositi haljine, iako sam primijetila da u zadnje vrijeme sve više posežem za trapericama i nekim oversized džemperom.234b532e44d2cc4f0f5e59b484956b24.jpg?v=1

Čega imam najviše u ormaru? Ufff, svega, previše. Nepopravljiva sam šopingoholičarka i obožavam šoping zbog čega definitivno pati moj ormar. Ako bih morala izdvojiti, mislim da haljine i cipele definitivno vode - ispričala je Iva.

Dodaje da na sebe nikad ne bi obukla bijele tajice i Uggsice.

Na ljubavnom planu joj, kao i u poslovnom, cvatu ruže.

- Sretno zaljubljena sam već više od dvije godine, a moj idealan muškarac mora biti baš onakav kakav moj muškarac i je. Mislim, svakako uvijek postoje stvari koje bi željeli promijeniti jer nitko nije savršen, ali na kraju dana, sretna sam. I to je ono što je važno - zaključila je Iva. Život ju je, kako sama kaže, odveo u nepredvivim pravcima, a tek joj je 28 godina. 

- Jedna od stvari koju bih izdvojila je organizacija prvog licenciranog Izbora za miss Hrvatske u našoj županiji na kojem je sudjelovalo jako puno ljudi, otvaranje mog Bead ItOn dućana, suradnje s našim poznatim damama… Ima stvarno puno toga - ponosna je ona.

Za kraj priče

Iva nam je ispričala koje su njezine najveće želje.

-  Najveća želja mi je da moja obitelj i bližnji budu zdravi jer sve ostalo može se riješiti, ali zdravlje ne možeš kupiti ili vratiti - skromno će Iva, piše epodravina.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!