Vijesti / Životni stil

OPREZ!

Marihuana bi mogla imati jedan vrlo negativni učinak - i to na muškarce

Marihuana bi mogla imati jedan vrlo negativni učinak - i to na muškarce
Ilustracija

Oni koji rade na širenju obitelji, a preferiraju marihuanu neće biti oduševljeni ovime...

Rekreativno korištenje marihuane postalo je vrlo često, ali to ipak ne znači da je potpuno bezopasno. Baš kao i s alkoholom te duhanom, ova droga nosi određene rizike. Istraživanje je utvrdilo da marihuana može utjecati na kvalitetu i broj muških spermija. 

Iako je studija provedena na samo 24 sudionika, znanstvenici su potvrdili ( prvi put ikada) da su visoke koncentracije THC-a u urinu povezane s niskim brojem spermija. To nije jedina posljedica na muške spolne stanice. Opada i kvaliteta spermija. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Epigenetics nisu mogli utvrditi mogu li te promjene utjecati na plodnost i zdravlje djeteta. No, znanstvenici ipak upozoravaju na oprez. 

'U nedostatku većih studija, najbolje je zaključiti da te promjene doista postoje. Rekla bih, kao mjeru opreza, da je najbolje prestati koristiti kanabis barem 6 mjeseci prije nego što počnete raditi na obitelji', izjavila je autorica istraživanja Susan Murphy za Live Science.

Dobra je vijest što posljedice marihuane na spermije nisu dugotrajne. Muškarci stvaraju nove spermije svaki dan, a treba im 70 dana da sazriju. Ako nisu ejakulirani, vrlo brzo odumru. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video