Vijesti / Životni stil

KADA JE SREĆA NAJVEĆA?

Vrhunac sreće doživimo samo dva puta u životu: Saznajte koje nam ga godine donose

Vrhunac sreće doživimo samo dva puta u životu: Saznajte koje nam ga godine donose
Ilustracija

Je li uopće moguće odrediti koji je životni period najljepši? Očito je, a dešava se dva puta...

Iako svaki period u životu treba cijeniti, s vremenom su se razvile ustaljene norme o tome koje su godine najbolje i najljepše. Najčešće čujemo onu 'studentski život je najljepši dio' ili 'tridesete su nove dvadesete', stoga, je li uopće moguće odrediti koje su najbolje godine? 

E pa netko je uspio. Naime, provedeno je istraživanje na 23 000 Nijemaca u dobi od 17 do85 godina, a znanstvenici su pokušali otkriti u kojim su godinama života ljudi najsretniji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istraživači su pitali ispitanike koliko su trenutno zadovoljni svojim životom i što misle koliko će biti njime zadovoljni za pet godina (kada su ih ponovno intervjuirali).

Rezultati su pokazali kako sreća prati krivulju u obliku slova U - vrhunac sreće je u 23. godini, a nakon toga u 69. godini života.

'Čini se da se zabavne rane dvadesete godinem kada tek započinjete karijeru i odrasli život, mogu mjeriti samo s veseljem odlaska u mirovinu kad nakon godina i godina rada napokon dobijete vrijeme za odmor i posvećivanje svojim interesima', rekli su znanstvenici.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!