Vijesti / Životni stil

INFORMIRAJTE SE!

EDUKATIVNO I PRAKTIČNO Predavanje i radionica o Zero Waste načinu života 17. siječnja u Čakovcu

EDUKATIVNO I PRAKTIČNO Predavanje i radionica o Zero Waste načinu života 17. siječnja u Čakovcu
Ilustracija

'Reci ne kupovanju sintetskih proizvoda pakiranih u plastičnu ambalažu koji štete tvom zdravlju, a i okolišu. Pridruži nam se u stvaranju ljepše, zdravije i sretnije Hrvatske'...

Anamarija Prgomet, koja stoji iza inicijative 'Zero waste Croatia' u četvrtak, 17. siječnja, u Domu sindikata Čakovec (Trg kralja Tomislava 1), s početkom u 18 sati, održat će edukativno-praktično predavanje o životu bez otpada i pokazati kako je uz malo organizacije i kreativnosti takav život moguć.

- Vrećice, jednokratna plastična ambalaža, limenke, plastične čaše i slamke, boce i folije su samo par primjera otpada koji u velikoj mjeri zagađuje okoliš, skupimo ga u roku jednog dana, a razgrađuje se stoljećima. Uz malo volje, kreativnosti i organizacije možemo i drugačije jer život bez otpada nije utopija nego održiva filozofija.

Životni stil s nula otpada (eng. zero waste) je sve popularniji pokret u svijetu zbog sve većeg zagađenja okoliša. Zasniva se na ideji neodlaganja otpada na odlagališta i u spalionice.

Pet riječi (5R) obilježavaju zero waste filozofiju: refuse, reduce, reuse, recycle, rot što znači odbiti, smanjiti, ponovno upotrijebiti, reciklirati, truliti/kompostirati. Tih načela se pridržavaju pojedinci koji slijede ovu životnu filozofiju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zero waste pokret je usko povezan s minimalizmom i veganstvom, jer se meso i ostaci životinja ne mogu kompostirati. Kroz praktičan pristup će prikazati kako se na lak način može živjeti ovaj životni stil koji nije nimalo štetan ljudima, životinjama i okolišu.

Nakon predavanja održat će se radionica o izradi prirodne kozmetike i druženje.

Kako izraditi vlastitu kozmetiku od jednostavnih sastojaka iz prirode pokazat će Gracia Petek, aromaterapeut tvrtke Kiwi go crazy. Radit će se pasta za zube, deodorant, maska za lice i balzam za usne. 

Reci ne kupovanju sintetskih proizvoda pakiranih u plastičnu ambalažu koji štete tvom zdravlju, a i okolišu. Pridruži nam se u stvaranju ljepše, zdravije i sretnije Hrvatske - stoji u najavi događaja.

Predavanje i radionica su besplatni.
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video