Vijesti / Životni stil

AYURVEDA I MI

Netra tarpana

Netra tarpana
Varazdinski.hr

Netra se sve više traži što nas ne treba čuditi s obzirom da sve veći dio dana provodimo pred ekranima. Za oko nije prirodno da satima bude u kratkovidnom modu...

Netra tarpana je tretman iscjeljivanja i pomlađivanja očiju. Na fotografijama, tretman uvijek izgleda zanimljivo zbog načina na koji se izvodi, ali o tome više nešto kasnije.

Inače, Netra se sve više traži što nas ne treba čuditi s obzirom da sve veći dio dana provodimo pred ekranima. Za oko nije prirodno da satima bude u kratkovidnom modu i to još u umjetno svijetlo koje zrači i šteti oku ali i cijelom organizmu. Do zamora očiju, naravno, dolazi i na druge načine, od previše stresa ali i kod ljudi koji puno voze. Pogotovo noću kada bi oko trebalo odmarati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog svih ovih razloga, dolazi do sušenja očiju, svrbeža, crvenila, iritacije, odnosno oko nam signalizira da mu treba odmor i obnova. Tretman Netra tarpana oko očisti, navlaži i pomladi te ojača očni živac, tako da može dalje nesmetano vršiti svoju funkciju. Preporuka za broj tretman nikada nije manja od tri komada da bi tretiranje bilo potpuno i efikasno.

Kao što sam rekao prije, tretman počinje masažom lica ayurvedskim uljem, nakon toga na lice se stavljaju vrući ručnici a najzanimljivije za kraj. Oko očiju naprave se bazeni od tijesta u koje se onda ulijeva posebno pripremljen Ghee, pročišćeni maslac. Kada vam je oko potopljeno u ghee-u, trebate ga otvoriti i najinteresantnije u svemu ovome je da to oku uopće na smeta, iako bi mogli pomisliti drugačije.

Naravno, da bi to moglo funkcionirati, ghee mora biti određene temperature. A takav izvlači i nečistoće iz očiju, vlaži ih, podmazuje, ukratko iscjeljuje. Uz to se rade i vježbe za jačanje očnog živca. Sljedećih 30-ak minuta odmarate da se vid koji je sada zamagljen, izoštri.

Nakon toga tretman je završen, a vi možete krenuti u dan lakih i svježih očiju.

shanti-ayurveda.weebly.com

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video