Vijesti / Životni stil

POVRATAK IZVORNOM PUTEM PRIRODE

Hladne su ti ruke i noge? Potraži pomoć u aromaterapijskoj ljekarni

Hladne su ti ruke i noge? Potraži pomoć u aromaterapijskoj ljekarni
Kiwi kozmetika

Dugoročno se ovi problemi najbolje mogu korigirati većom tjelesnom aktivnošću, tjelovježbom i određenim korekcijama u prehrani te eteričnim uljima koja potiču cirkulaciju...

Loša periferna cirkulacija ako nije povezana sa nekom jasno definiranom bolešću arterijske cirkulacije kao što je teži zastoj arterijske cirkulacije ili Raynaudov sindrom je samo neugodna subjektivna smetnja.

Često su upravo žene zahvaćene ovim problemom. Ledene ruke i noge. Dugoročno se ovi problemi najbolje mogu korigirati većom tjelesnom aktivnošću, tjelovježbom i određenim korekcijama u prehrani te eteričnim uljima koja potiču cirkulaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako si pomoći?

1. Suho četkanje

Suhim četkanjem prije tuširanja ćete lako potaknuti cirkulaciju, a osim što ćete zagrijati tijelo potaknut ćete i izmjenu tvari, odstraniti mrtve stanice kože. Dobrobiti suhog četkanja su višestruke. Odaberite četku s prirodnim dlakama, četkajte kružnim pokretima od periferije prema srcu.

2. Kad se tuširate nemojte koristiti prevruću vodu. Počnite s vodom vaše tjelesne temperature koja je ugodna vašem tijelu i postupno smanjujte temperaturu dok voda ne bude hladna. Hladan tuš će prirodno potaknuti cirkulaciju i također ima višestruke dobrobiti na tijelo. Vjerujte mi ovo se stvarno isplati prakticirati.

3. Eterična ulja koja mogu pomoći: ružmarin 1.8 cineol, geranij, đumbir, niauli cineol.

Složite mješavinu od 10 kapi nekog od odabranih ulja ili kombinaciju gore navedenih ulja u brzo upijajućem baznom ulju kao što je ulje makadamije, badema ili nekog drugog i u tankom sloju nanosite na ekstremitete. Uvijek kad nanosite ulje radite to kružnim pokretima prema srcu.

4. Ako su vam ruke i tabani jako hladni možete u njih utrljati po jednu kap eteričnog ulja klinčića. Ali ne više od jedne kapi jer je klinčić veoma jako eterično ulje koje nije nikako preporučljivo koristiti kod trudnica, dojilja i djece.

5. U prehranu uvrstite namirnice koje potiču metabolizam i zagrijavaju tijelo iznutra . Pogotovo u ovo zimsko vrijeme tu su: cejlonski cimet, đumbir, kajenski papar, kurkuma. Zato uživajte u šalici čaja od đumbira i zagrijte tijelo iznutra.

6. Svakodnevna tjelovježba ili jednostavna aktivnost poput hodanja pomoći će potaknuti cirkulaciju. Zato kad ste u prilici zaboravite na lift i krenite stubama. Vaše tijelo će biti zahvalno.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video