Vijesti / Životni stil

PASMINE

Veliki psi koji se ne linjaju - mit ili istina?

Veliki psi koji se ne linjaju - mit ili istina?
Ilustracija

Još uvijek vjerujete da psi koji se ne linjaju ne postoje? Vrijeme je da se uvjerite u suprotno i otkrijete koje pamine možete imati u stanu bez muke i čišćenja...

Dlake su noćna mora i najvećim ljubiteljima pasa, pogotovo onima koji preferiraju veće pasmine. No opustite se jer veliki psi koji se ne linjaju postoje, a mi vam donosimo popis naših najvjernijih četveronožnih prijatelja koji se ne linjaju. 

Pudl

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pudlice su jako inteligentni psi, jednostavno se dresiraju, razigrani su i odani, a kada uz sveto dodamo da se ne linjaju, dobijemo savršenog kandidata za vašeg kućnog ljubimca. Možete ih birati u raznim bojama, a osim velike pudle postoji i ona manja za ljubitelje manjih pasmina. 

Saluki

Saluki, poznat i kao perzijski hrt, neovisan je, miran i plemenit pas koji se ne linja te koji spada u velike pse sa svojom visinom koja dosiže do čak 70 centimetara.  Ovi veliki psi koji se ne linjaju ipak trebaju teren na kojem mogu trčati pa je ovo pasmina idealna za osobe koje žive u kućama s dvorištima. 

Veliki šnaucer

Veliki šnaucer je također veliki pas koji se ne linja, a uz tu karakteristiku bitno je istaknuti i da je to drag, odan, inteligentan, odlučan, dominantan i moćan pas koji svojim izgledom budi strahopoštovanje te ga upravo zbog toga mnogi vlasnici biraju za ljubimca. 


Bedlington terijer

Smireniji od ostalih terijera, veliki psi koji se ne linjajuu su i bedlington terijeri. Ova pasmina poznata je po dobroj prirodi. Također je i šarmantan, zabavan i pahuljasti pas, te se kao i ostali psi s ovog popisa - minimalno linja. Unatoč tome, ima takav tipa dlake da njegovo krzno zahtijeva redovito podšišavanje (svakih 6 tjedana) te ga treba i redovito četkati. 

Ako ste ipak vlasnik nekog od pasa koji se linja te koji zbog toga nije našao svoje mjesto na ovom popisu, održavanjem i redovitim četkanjem vašeg ljubimca smanjit ćete mogućnost i intenzitet otpadanja dlake te tako osigurati da njegov boravak u vašem domu bude što ugodniji, kako za vas tako i za njega. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video