Vijesti / Životni stil

DNEVNIK JEDNOG PARFUMERA

Najpopularniji mirisi na svijetu

Najpopularniji mirisi na svijetu
Hrvatska Parfemska Kuća

Kako odabrati najbolji miris, što treba znati i na što obratiti pažnju?

Ponekad se oslonimo na onaj prvi osjećaj, upravo na ono što nam se sviđa u tom nekom trenutku. I ako imamo sreće, pogodili smo. No, jeste li se, a nekako sam uvjeren da jeste, našli u situaciji da ste nešto kupili jer vam je tada to bilo baš super i idući dan ako ne i prije, shvatili da to baš nije to? I onda ne znate što biste s time, potrošili ste i vrijeme i novac i na kraju niste zadovoljni.

Nema čarobnog recepta kako da uvijek izbjegnemo takve situacije, ali stručnjaci savjetuju da se o tome što kupujemo, prije i informiramo. Pogotovo ako je riječ o nečem što ne kupujemo na tjednoj ili mjesečnoj bazi. Na primjer parfem. Ima ljudi koji znaju da, na primjer vole puderaste parfeme i onda uvijek biraju takve, one kojima je to dominantna nota. I kada pričam s njima, uvijek su zadovoljni izborom. Ne, nije to zato što baš svaki puta pogode, nego zato što znaju što traže.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svijetu parfema postoji nekoliko parfemskih grupa. Nije problem naučiti ih i razlikovati. To je uvijek dobar početak kada se govori o pravom odabiru mirisa jer će na temelju grupe koju preferirate, biti lakše pronaći pravi miris za sebe. Ili za nekog kome ga kupujete.8bb69f0ea08d7a2aa6a7711d7fb67866.jpg?v=2Jedna od popularnijih parfemskih grupa je cvjetna. To je nota koja prevladava, a koja može biti čista cvjetna ili pak pomješana s gurmanskim, puderastim, zelenim nijansama. Iako je riječ o cvjetnim mirisima, oni mogu biti lakši ili teži. Najpopularniji su miris ruže, jasmina, đurđice, božura, magnolije, ljiljana. Za cvjetne se mirise kaže da su uglavnom ženski jer odišu ženstvenošću, romantikom, ali i snagom. Ne čudi stoga što su samo stoljeće prije bili popularni i kod muškaraca.

Voćni mirisi su grupa koja također ima puno poklonika. Sve je jasno, odišu svježinom, limuna, naranče, limete, mandarine. Rijetki su mirisi koji sadrže samo citruse jer se zbog svoje nestabilnosti moraju miješati s nekim biljem ili notama drva. Mišljenje je da su citrusnom mirisu sklone osobe koje su otvorene, društvene i ambiciozne. Odlike odnih koje vole citrusne note su odvažnosti, dominantnost. Ako ste se prepoznali, probajte neki citrusni parfem.

Orijentalni mirisi su vrlo specifični i prepoznatljivi. Zamislite samo mirisne štapiće ili egzotične začine. Kod njih je zanimljivo što ih se ili voli ili ne voli. Ako vam ne odgovara ta nota, teško da ćete se priviknuti na orijentalne mirise. Izuzetno su opojni i zagasiti i imaju vrlo intenzivan miris. Prevladava amber, a dominantne supstance orijentalnih mirisa su mošus, vanilija, egzotična smola i začini. Baš poput orijentalnog mirisa i osobe koje ga vole plijene pažnju, odvažne su i nedaju se prisiliti ni na što. On je tajanstven i senzualan, zavodljiv, pa ako je to poruka koju želite poslati, svakako isprobajte parfem s dominantnom orijentalnom notom.

Drvenastu parfemsku grupu obilježavaju topli, zemljani mirisi, kora drveta, mahovina. To je zapravo priroda u bočici i svaki ljubitelj prirode nesvjesno će odabrati parfem iz te grupe. Iako se ga karektirzira kao vrlo teškog, drvenasta baza je ta koja drži mirise ostalih nota. Osnovne su mu karakteristike suzdržanost, mirnoća, stabilnost, pa se ljude koji ih nose opisuje kao pomalno tajanstvene, individualce, autentične.7c4de38f436e53acfab288f648293c24.jpg?v=2

Bez obzira na to koju paremski grupu odaberete, najvažnije je da u njoj uživate i da svaki puta kada naneste parfem on kod vas uvijek iznova izazove buru osjećaja, probudi sjećanja. Tada znate da se odabrali pravi parfem za sebe. Tu vam svakako mogu olakšati i stručnjaci koji će vas, ovisno o afinitetima uputiti koju parfemsku grupu da isprobate.

U novootvorenoj Pop up trgovini Hrvatske Parfemske Kuće u Robnoj kući Međimurka u Čakovcu možete dobiti savjet i isprobati parfeme iz svake grupe i tek tada odabrati onaj koji vam najviše odgovara.a3015549ea3ef2d9a47e9d0c612a2def.jpg?v=2Ne zaboravite, parfem koji nosite šalje poruku.

Vaš parfumer, Tomislav Vrbanec

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video