Vijesti / Životni stil

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE

Muškarac tvrdi da je pronašao lijek protiv mamurluka nakon 10 godina istraživanja

Muškarac tvrdi da je pronašao lijek protiv mamurluka nakon 10 godina istraživanja
Ilustracija

Koliko ste puta sami sebi rekli: 'Nikad više' kada vam je jutro nakon pijanstva u glavi tutnjalo? Tomu je kraj

Kanadski novinar i pisac Shaughnessy Bishop-Stal nakon deset godina "predanog istraživanja", otkrio je što najbolje liječi mamurluk i o tome napisao knjigu "Hungover: The Morning After and One Man's Quest for The Curer".

Prije svega treba definirati vidjeti što je zapravo mamurluk. Bishop-Stal kaže da se mamurluk sastoji od dvije komponente: dehidracije i umora. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Alkohol je dijuretik, što objašnjava podulje redove u barskim WC-ima i nesnosnu žeđ s kojom se budite dan poslije pijanstva. Iako će vas alkohol sedirati i spavat ćete do podne, kada se ustanete osjećate se užasno umorno jer alkohol nije dopustio organizmu da dosegne faze sna u kojima se odmara.

Nakon što je identificirao problem, kanadski stručnjak za pijanstva i mamurluke je potražio rješenje. Isprobao je brojne narodne lijekove i metode i na koncu došao do zaključkla da sve što vam treba kako biste se nakon pijanstva probudili kao novi, se nalazi u obližnjoj ljekarni. Sve što treba imate u obližnjoj ljekarni.

Za prevenciju mamurluka prije odlaska u krevet trebate popiti koktel od sikavice koja će vam spasiti jetra, acetilcisteina (oblika amionkiseline cisteina) koji će ojačati imunitet, vitamine B1, B6 i B12 koji potiču metabolizam i tamjana zbog njegovog antiupalnog učinka. 

Nakon raznih koktela koje ćete popiti u baru, prije spavanja popijte Bishop-Stal kotel za mamurluk i već ćete sutra bitikao novi.  Autor naglašava - važno je biti dovoljno pribran i sjetiti se popiti spomenuti koktel prije, no što se strovalite u krevet. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video