Vijesti / Životni stil

OBNOVITE JU

Želite svilenkastu i sjajnu kosu? Donosimo vam prirodne recepte za zdravu kosu

Želite svilenkastu i sjajnu kosu? Donosimo vam prirodne recepte za zdravu kosu
Ilustracija

Isprobajte nekoliko prirodnih recepata, koji su sasvim sigurni za vašu kosu, a učinit će ju svilenkastom i sjajnom, i to na prirodan i zdrav način.

Zdrava, sjajna i svilenkasta kosa jedna je od prvih stvari koje primjetimo. No, ponekad se može činiti kako je kod kuće nemoguće postići sjaj koji možemo vidjeti u raznim reklamama ili nakon posjeta frizerskom salonu.

Na tržištu postoji veliki broj preparata koji obećavaju meku i sjajnu kosu, no čestim eksperimentiranjem u potrazi za onim idealnim možemo ju dodatno oštetiti. Umjesto toga, preporučujemo da isprobate nekoliko prirodnih recepata, koji su sasvim sigurni za vašu kosu, a učinit će ju svilenkastom i sjajnom, i to na prirodan i zdrav način.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za sjajnu kosu i obnavljanje ispucalih vrhova

Istučeni žumanjak pomiješajte s jednom žlicom konjaka i jednom žlicom maslinovog ulja. Dobivenu smjesu rasporedite po kosi i lagano umasirajte u tjeme. Kosu omotajte običnom plastičnom vrećicom, a potom i ručnikom.

Pustite da tako odstoji 30 do 60 minuta, a nakon toga kosu zapjenite šamponom te dobro isperite toplom vodom. Nanesite svoj uobičajeni regenerator i uživajte u divnom, prirodnom sjaju kose.

Maska za sjajnu i nježnu kosu

Pomiješajte jedno jaje s tri žličice meda, tri žličice mlijeka i šest žličica maslinovog ulja te smjesi dodajte izgnječenu bananu. Sve sastojke izmiješajte u kompaktnu smjesu te ju prije pranja ravnomjerno nanesite na kosu. Ostavite tako pola sata, kako bi se sastojci upili u vlasište, te kosu nakon toga isperite toplom vodom i šamponom.

Pakung za oštećenu kosu

Pakunzi kosi daju dodatnu čvrstinu i sjaj te je čine snažnijom i otpornijom na vanjske utjecaje, stoga ih se preporučuje stavljati na kosu u prosjeku svakih 15 dana. Donosimo vam prirodan recept za pakung kose koji možete napraviti u vlastitom domu:

Dvije žlice maslinovog ulja, jednu žlicu meda i jedan žumanjak izmiješajte dok ne dobijetekompaktnu smjesu. Lagano ju umasirajte i prekrijte plastičnom vrećicom ili kapom zatuširanje. Nakon pola sata kosu je potrebno isprati toplom vodom i pustiti da se osuši.

Ukoliko su vrhovi jako oštećeni, a kosa ispucala, u vlasište umasirajte lagano zagrijano maslinovo ulje, prekrijte plastičnom vrećicom i ostavite da djeluje preko noći (otprilike 8 sati).

Vitaminski pripravak za kosu

Iscijedite limun, grejp i naranču. Jednu bananu izmiksajte u blenderu s 2 decilitra mlijeka i sve pomiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tek opranoj kosi i ostavite tako pola sata. Kosu isperite toplom vodom.

Za oštećenu kosu i ispucale vrhove

Sok od jednog limuna pomiješajte s dva istučena žumanjka i jednim bjelanjkom te u smjesu dodajte žličicu meda. Tako pripremljenu smjesu umasirajte u vlasište i ostavite da djeluje 15 minuta. Kosu potom isperite toplom vodom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video