Vijesti / Životni stil

VREMENA SE MIJENJAJU

Studija pokazala: Žene privlače muškarci kojima je obitelj ispred karijere

Studija pokazala: Žene privlače muškarci kojima je obitelj ispred karijere
Ilustracija

Žene smatraju da će muškarci koji će na prvo mjesto staviti obitelj biti bolji očevi i supruzi te da će biti uključeni u svakodnevni obiteljski život...

Rezultati istraživanja provedenog u Belgiji ukazuju na to da se ono što smo dosad smatrali duboko ukorijenjenim u rodne uloge polako mijenja. U svijetu u kojem su žene sve više fokusirane na karijere, muškarci se posvećuju obiteljima, a pokazalo se da to žene jako privlači. 

Znanstvenici su anketirali 87 heteroseksualnih studentica. Pitali su ih što očekuju od svog partnera i kakav bi bio njihov idealan partner. Rezultati su pokazali da mlade žene daju prednost muškarcima koji su više fokusirani na obitelj, nego na karijeru i posao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muškarci orijentirani na obitelj vrlo visoko su kotirali kod mladih žena orijentiranih na karijeru. Ispitanice smatraju da će muškarci koji će na prvo mjesto staviti obitelj biti bolji očevi i pružati njima i djeci podršku te biti uključeni u svakodnevni obiteljski život. 

Izgleda da u svijetu u kojem su žene sve više okrenute karijeri, na vrijednosti dobivaju obiteljski ljudi. Štoviše, oni su predmet čežnje mladih žena. Rezultati ove studije objavljeni su u časopisu 'Springer Nature'. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video