Vijesti / Životni stil

NA POVRŠINI NORMALNI, ALI...

Ovo su najčešća zanimanja psihopata: Jeste li među njima?

Ovo su najčešća zanimanja psihopata: Jeste li među njima?
Ilustracija

Psihopati su samozatajni, a najčešće se čine potpuno normalni izvana...

Kevin Dutton, britanski psiholog i pisac, dugi se niz godina bavi istraživanjem uma psihopata. Na temelju svojih studija napisao je knjigu The Wisdom of Psychopats, a u njoj je naveo zanimanja kojima se psihopati najčešće bave. 

Provjerite jeste li vi u nekoj od skupina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Javni dužnosnici

Prema Duttonu, javni dužnosnici imaju psihopatske tendencije pa tako žele moć i kontrolu nad svima. Pametni su, koriste logiku i odradit će svoj posao upravo tako kako trebaju, alinemaju moralni kod. 

Chefovi u kuhinji

Posao gastrochefa također je popularan među psihopatima. Osobe koje naginju psihopatiji iznimno su otporni na stres i na neki način uživaju u kaosu. Upravo zato savršeno funkcioniraju u stresnim i užurbanima situacijama kao u kuhinjima. 

Crkveni dužnosnici

Čini se da bi religiozna zanimanja trebala privlačiti ljude s dobrim kvalitetama, ali nije uvijek tako. Veteran FBI-ja Joe Navarro objasnio je kako mnogi psihopati odlučuju raditi u crkvenim zajednicama jer se na taj način njihova djela čine potpuno legalna i moralna, prenosi BrightSide.

Policajci

Policajci koji se više angažiraju u iznimno opasnim akcijama ili gradskim zonama imaju psihopatske tendencije. Često se nađu u ovoj profesiji jer mogu ostati mirni i u najstresnijem okruženju, a izvlače užitak u opasnosti. 

Novinari

Novinari ponekad imaju karakteristike šarmantne i uporne osobe, a dovoljno je samo vidjeti vlastito ime ispod članka da bi se ego napuhao kao balon. Radi se o stresnom posluza koji treba osigurati mnogo materijala u malo vremena, a mora postojati natjecateljski duh - sve su to prave karakteristike psihopata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video