Vijesti / Životni stil

dnevnik jednog parfumera

Kako napraviti da odmor traje dulje

Kako napraviti da odmor traje dulje
PR foto

Biraj pametno pa nek osjećaj da si na odmoru potraje i nakon što se vratiš na posao, faks i svakodnevnu rutinu

Tih tjedan, dva uvijek prolete kao u trenu. Taman se počnemo najljepše opuštati i uživati u potpuno drukčijem mindsetu i već se moramo pakirati, za natrag, povratak doma. To podrazumijeva vraćanje uvijek istim obvezama: poslu, uhodanoj rutini, faksu i školi.

Svi se pitamo zašto i kako je samo taj godišnji odmor uspio proletjeti, a da nismo probali sve planirano i otišli na sva mjesta koja smo si zacrtali ili zašto se nismo uspjeli dovoljno odmoriti i opustiti, napuniti baterije, zaboraviti na brige i sve one uvijek iste stvari kojih smo se, ako smo iskreni već svi zasitili. I taj jednorog na napuhavanje koji smo teglili, nismo ga čak ni napuhali do kraja, a odmor je već praktički završio.  

Zar stvarno mora biti tako? Zar stvarno ona poznata 'sve što je lijepo kratko traje' mora uvijek i baš uvijek biti točna? E pa ne mora. Ovaj godišnji neka bude drukčiji. Neka bude drukčije i vrijeme nakon godišnjeg.

Iako ste se samo dan nakon povratka s toplog mora, opuštene atmosfere, cjelodnevne fjake, očaravajućih zalazaka sunca već našli za radnim stolom u uredu. Neka vaše tijelo bude gdje biti mora, fokus na radnom zadatku, ali duh i stav neka ostanu oni kakvi su bili za tih neopterećenih dana godišnjeg odmora.

Osjetite povjetarac, slobodu, spontanost. U tome si osim snagom misli, možete pomoći i tako da s godišnjeg ponesete ono najbolje sa sobom, bilo doma, bilo na posao, a najbolje posvuda. Stvar je u glavi. To ste sigurno čuli već milijun puta. I to je točno, dijelom. Ali da bi 'proradila' glava treba je katkada stimulirati. Ne uvijek, ali tako je puno lakše. Da bi si u tome pomogli, ponesite dio godišnjeg sa sobom. Osim u glavi i materijalno. Ne mora to biti ništa pretjerano. Ajde, onog jednoroga sigurno ćete dovući doma, ako je preživio. No, nećete ga imati doma u sobi, pa kamo ga pobogu ugurati. Zato su tu sitnice i one stvarno čine razliku. 

Ako krenemo redom, neka to za početak stvarno budu sitnice. Pijesak, školjke, lavanda, češeri, smilje.... što vam se god od toga najviše sviđa. Ili sve, zašto ne? Stavite pijesak u neku lijepu staklenku, ubacite školjkicu i svaki puta kada pogledate u tu svoju kreaciju, mislima ćete se vratiti u te bezbrižne trenutke ljenčarenja i beskrajnog izležavanja na plaži, pod borom.... već smo tamo. A vi?

Zašto ne biste zadržali taj izgled kože što dulje? Za to vam preporučujem iznimnu masku za lice koja će vam u trenu vratiti svježinu na lice. Iskoristite vrijeme ako ste još uvijek na obali i kupite pravo, domaće ulje kantariona. Za masku vam trebaju 2 velike žlice zelene gline, 5 kapi kantariona i vode toliko da smjesa bude gusta, ali maziva. Masku nanesite na čistu kožu i ostavite da djeluje desetak minuta. Isperite i lice namažite čistim uljem kantariona. Nemojte nanositi ulje kantariona prije sunčanja jer je fotosenzitivno. Privlači sunčeve zrake, no nema zaštiti faktor. 

A znate što je možda i najjači podražaj koji djeluje na naše misli? Miris. Prizovite miris bora, i evo, već smo na plaži. Ali, zašto samo prizivati kad možete imati miris naših gradova, regija i otoka uvijek sa sobom? Hrvatska Parfemska Kuća lansirala je liniju parfema pod imenom Croatian Perfume Collection. Osim imenima, naših gradova, regija i otoka, parfemi imaju note koje će vas svaki puta odnijeti upravo na vama omiljeno mjesto i ostat ćete tamo još satima.

Najbolje je od svega što se možete vratiti kad god poželite. Poprskajte se jednom, dva puta, tri puta i evo već smo na Visu! Zavirite u ponudu jedinih parfema koji mirisom opisuju najljepša mjesta u Hrvatskoj na stranici Hrvatske Parfemske Kuće i uvjerite se  sami u nevjerojatnu moć mirisa. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video