Vijesti / Životni stil

DNEVNIK JEDNOG PARFUMERA

Odakle mi mrlje od parfema?

Odakle mi mrlje od parfema?
Hrvatska Parfemska Kuća

Mogu li s parfemom na plažu? Otkrijte u tekstu!

Bila je subota ili nedjelja kada se vratila s odmora. Već smo ranije dogovorili kavu po povratku kojoj sam se jako veselio. Stvorio sam nešto novo i jedva čekao da proba i kaže mi što o tome misli. Ona je direktna i odmah udara u glavu.... Nije ono 'jaj baš ti je super', a s druge strane ode pa kupi u drogeriji neku parfumiranu vodu umjesto  parfema...

Nađemo se napokon. Ja radostan ko psić trčim s probnim paketićem. Guštam si kavicu koju taj dan nisam uspio popiti. I jedva čekam čuti njeno oduševljenje s najnovijim parfemom koji stvaram za našu Hrvatsku Parfemsku Kuću. Uvijek kada napravim nešto novo hodam barem pola metra iznad zemlje od sreće. Obuzmu me sve te moguće i nemoguće kombinacije i ono što iz njih nastaje. Uvijek poseban, osebujan, trajan miris, pretvoren u parfem. Baš svaki govori za sebe, svaki ima svoju priču, samo je treba poslušati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, svjestan sam i da je moguć nešto drukčiji scenarij od kojeg mi se više ni neće piti kava. Evo je, stigla je i ide prema meni!!! Vičem BOOOOK.... i onda hladan tuš. 

'Zakaj imam fleke od parfema kojeg sam kupila u parfumeriji?!' Bez bok...ona ima fleke. I tad pomislim da sigurno nije jedina.  

Ljeto i parfem idu zajedno, ali ne bilo kako. Krenimo od utjecaja parfema na kožu, ljeti kad se izlažemo sunčevim zrakama, pogotovo na plaži kada se sunčamo. Sastojci svakog parfema primaju se na našu kožu, zato se između ostaloga na njoj i zadržava njegov miris. Mjesto na koje smo nanijeli parfem više ne može primiti ništa drugo. Tu mislim na kreme ili losione za zaštitu od sunca. Jednostavno rečeno, oni 'skliznu' s tog dijela kože i ona ostane nezaštićena. Ne stoji ništa između kože i sunčevih zraka, pa je izloženija i poprimiti će drukčiju boju u odnosu na ostale dijelove tijela. Može biti iziritirana, čak na tom mjestu možete i izgorjeti ako se izravno izlažete suncu.

Rješenje je vrlo jednostavno. U takvim uvjetima kožu pustite na miru i obavezno je zaštite od sunca. A parfem? Može i on s vama na plažu ali na malo drugačiji način. Primjerice možete nanijeti parfem na kupaći kostim ili još bolje na ručnik. Nekako najzanosnije rješenje po meni je namirisati kosu. To ne šteti kosi, ne isušuje je jer u parfemu su i ulja.

Ako baš želite namirisati tijelo kada idete na plažu, tome služe mirisni sprejevi za tijelo, popularno zvani body splash. Njihov je sastav nešto drugačiji. Koncentracija esencija je puno niža, a oni kvalitetni čak i štite kožu. Primjerice, svaki body splash koji proizvodi Hrvatska Parfemska Kuća sadrži sastojak koji štiti kožu, to je glicerin, odnosno biljni glicerol. To je neizostavan sastojak naših sprejeva za tijelo, a služi za zaštitu od vanjskih utjecaja. Uz to, čuva onaj zdravi, privlačni izgled kože.

Volim kada ljudi mogu ostvariti svoje mirisne fantazije. Bilo kada i bilo gdje. Tome sam posvetio život i svoje profesionalno djelovanje.Uživajte u parfemima, uvijek i svugdje.

Vaš parfumer,

Tomislav Vrbanec

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video