Vijesti / Životni stil

MALO ČELIČENJA

Tuširanje hladnom vodom sve je što vam treba za početak dana - ako ga možete izdržati

Tuširanje hladnom vodom sve je što vam treba za početak dana - ako ga možete izdržati
Ilustracija

Ima li išta bolje od osvježavajućeg tuša na tople, sparne dane? Izgleda da ima, i to hladni tuš...

Izgleda da nisu samo osvježavajući već imaju i dosta zdravstvenih prednosti. Iako nije agresivno kao krioterapija (omiljeni tretman Jessice Biel i Justina Timberlakea), hladna voda ima brojne prednosti za zdravlje i imunitet.

'Hladni tuševi mogu probuditi receptore kože, što uzrokuje povećanu aktivnost u mozgu. To može povećati razinu serotonina koji pomaže u poboljšanju mentalne oštrine i ublažavanju simptoma depresije', objasnila je dermatologinja Michele Green za Well and Good. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedavna studija provedena u Nizozemskoj otkrila je da su ljudi koji su se tijekom mjesec dana tuširali jednom dnevno hladnom vodom najmanje 30 sekundi imali 29-postotni pad bolesnih dana. I dvije trećine ispitanika iz skupine nastavili su se tuširati hladnom vodom nakon završetka studije. Tko bi mislio da hladan tuš može postati zarazan?

Hladni tuš može vas osvježiti. Kad se krećete ili vježbate, kapilare rastu i toplina se 'raspršuje'. Hladna voda suzbija dilataciju, a krv se zadržava u središtu i osjećat ćete se osvježeno i puni energije. Što čekate?

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!