Vijesti / Životni stil

DEBLJAMO LI SE VIŠE?

KOLIKO KALORIJA unosite u sebe kada jedete pijani?

KOLIKO KALORIJA unosite u sebe kada jedete pijani?
Ilustracija

Može li biti da pijani u sebe unosimo više kalorija nego kad jedemo trijezni? Istraživanja su konačno dala odgovor na ovo pitanje...

Je li vam se ikad dogodilo da imate malo više promila u krvi i odjednom ogladnite kao da cijeli dan niste ništa jela? Naime, nutricisti diljem svijeta potvrdili su odavno ono što ste valjda dosad zaključili i sami – popijete li malo više, to vam dodatno pojača apetit.

Taco Bell kao najpopularniji

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono što nas zanima je sljedeće: koliko kalorija zapravo unosimo u sebe kad jedemo pijani? Postoji li mogućnost da ćemo se prije udebljati ako jedemo pijani nego onda kad u hrani uživamo potpuno trijezni?

Da bi i sami došli do tog odgovora, iz Rehabs.com ispitali su ukupno 5900 ljudi, i to prvenstveno o njihovim prehrambenim navikama tijekom pijanstva. Najviše ljudi vraćajući se iz noćnog izlaska odabralo je jesti u Taco Bellu, poznatom fast food restoranu. Srećom, danas čak i takvi fast food restorani nude zdrave alternative. Istraživanje je pokazalo da nako pijanog izlaska ipak radije jedemo masnu i začinjenu hranu nego zdravu salatu.

Osim Taco Bella, među najpopularnijim restoranima za svraćanje nakon ludog noćnog provoda jesu McDonalds, Waffle House, Denny's i IHOP.

Debljamo li se brže pijani ili trijezni?

No, koliko zapravo kalorija unosimo kad jedemo pijani? Istraživanja su pokazala da muškarci u prosjeku unesu do 790 kalorija, dok su žene mrvicu slabije – one hranom unesu 759.

Ono što je poražavajuće jest podatak da su i muškarci i žene koji su sudjelovali u ovom istraživanju itekako svjesni negativnih posljedica ovakog načina prejedanja.

Osim toga, kada jedemo pijani u sebe unosimo čak više od polovine dozvoljenog dnevnog unosa kalorija, što vodi k prejedanju, mučnini i na kraju pretilosti.

Više o svemu na Rehabs.com.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video