Vijesti / Životni stil

ANTI-AGE SASTOJAK za njegu kože: Što su to peptidi?

ANTI-AGE SASTOJAK za njegu kože: Što su to peptidi?

Brandovi često ističu taj sastojak kao zvijezdu proizvoda. Čak i ako termin nije na prednjoj strani naljepnice, ako formula obećava nadopunjavanje, obnavljanje ili vraćanje elastičnosti koži, vjerojatno će sadržavati najmanje jedan ili dva peptida. Ali što je to peptid?

Što su peptidi?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kolagen je protein sastavljen od aminokiselina raspoređenih kao lanac. Kada se kolagen razgrađuje, nastaju kratki segmenti aminokiselina. Peptidi su ti kratki lanci aminokiselina i temelj su zdrave kože. Oni su građevni blokovi proteina, uključujući keratin, kolagen i elastin.

Koje su koristi peptida za njegu kože?

Od zaglađivanja bora i zatezanja obješene kože do jačanja kože i bolje hidratacije, prednosti peptida za kožu su brojne. U proizvodima za njegu, sintetski peptidi se koriste za poticanje i jačanje proteina kože. Postoje tri glavna tipa -signalizirajući peptidi, neurotransmiteri koji utječu na peptide i peptidi nositelji - i sva tri djeluju na različite načine.

Signalni peptidi najčešće se koriste i stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina. Peptidi koji utječu na neurotransmitere, imaju učinak sličan Botoxu i sprječavaju pokrete živaca i mišića kako bi ublažili linije i bore.

I posljednji, nosači peptida, kao što je bakreni tripeptidni kompleks, pomažu u povećanju proizvodnje kolagena i elastina, kao i za zaštitu i smirivanje kože zahvaljujući antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Većina formula uključuje najmanje dva - pojam peptidni kompleks.

Sa stotinama različitih proizvoda s peptidima, pronalaženje odgovarajućeg za vas može biti minsko polje - i skupo. Stoga je možda najbolje uložiti u proizvod koji duže djeluje na kožu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci