Vijesti / Životni stil

SUMNJATE DA STE TRUDNI? Donosimo vam 10 najčešćih simptoma

SUMNJATE DA STE TRUDNI? Donosimo vam 10 najčešćih simptoma

U posljednje se vrijeme osjećate drugačije i sumnjate da ste trudni, ali niste sigurni u to? Sada ćete otkriti vode li vaše sumnje u pravom smjeru jer vam donosimo 10 najčešćih simptoma koji će vas natjerati da kupite test i provjerite.

1. Natečene grudi

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je jedan od najčešćih simptoma jer grudi u samom početku trudnoće promijene oblik zbog pripreme na stvaranje mlijeka. Također, nakon nekog vremena postanu i osjetljive na dodir, stoga ovo može biti prvi znak da se događaju nekakve promjene u vašem tijelu.

2. Tamni krugovi oko bradavica

Mnogim ženama hormoni uzrokuju nastajanje tamnih krugova oko bradavica koji se još mogu proširiti i potamniti u kasnijim stadijima trudnoće. Ovo je još jedan od znakova da se tijelo sprema na dojenje. 

3. Umor

Još jedan od prvih znakova trudnoće je i osjećaj umora kojeg se nikako ne možete riješiti. Umor se počinje smanjivati tek nakon dvanaestog tjedna trudnoće kada se posteljica u potpunosti formira.

4. Krvarenje

Pet do deset dana nakon začeća, neke žene često primjećuju blijedo krvarenje. Stoga, ako ste ovaj mjesec imali vrlo rijetku i svijetlu mjesečnicu, to svejedno može biti znak da ste u drugom stanju.

5. Osjećaj mučnine

Najčešći simptom trudnoće, a rezultat je naglog porasta razine hormona u tijelu. Čak 80 % žena osjeća jutarnje mučnine prva tri mjeseca trudnoće, iako ne mora značiti da se pojavljuje samo u to doba dana.

6. Osjećaj slabosti i vrtoglavice

Poludjeli hormoni u kombinaciji s bržim ritmom kucanja srca, uzrokuju porast krvnog tlaka, naročito u ranoj fazi trudnoće. Zato mnogo žena često osjeća vrtoglavicu i slabost tijela.

7. Osjetljivost na mirise

Svaki miris osjećate intenzivnije nego inače. Neki znanstvenici smatraju da je razlog tome zaštita djeteta od mogućeg konzumiranja pokvarene hrane.

8. Neobična žudnja za hranom

Nije jednostavno 'održavati' rast i razvoj djeteta, stoga je našem tijelu potrebna veća količina kalorija nego inače. Baš iz tog razloga, mnoge žene žude za namirnicama koje prije nisu imale naviku jesti, dok neke jednostavno osjećaj gladi prati cijeli dan.

9. Promjene raspoloženja

Od nježnog anđelića do ljutog vraga u samo nekoliko minuta. Česte promjene raspoloženja su sasvim normalna pojava zbog promjene razine hormona u tijelu, a partneri su najčešće ti koji moraju sve to trpiti.

10. Mjesečnica ne dolazi

Definitivno najočitiji simptom trudnoće, iako ne mora uvijek značiti da je dijete na putu. Prehrana, stres i obaveze česti su razlozi poremećaja cirklusa, stoga se nemojte odmah uzbuditi ako vas jedan mjesec ti danu preskoče.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci