Vijesti / Životni stil

PLOGGING Novi trend trčanja i prikupljanja otpada

PLOGGING Novi trend trčanja i prikupljanja otpada

Novi fitness trend s ekološkim twistom dolazi iz Švedske, a sada je zaludio cijeli svijet. Plogging, kombinacija jogginga i švedskog pojma „ plocka upp (pokupiti), je nastao 2016. u Švedskoj i u vrlo kratkom roku je poharao svijet.

Koncept plogginga je jednostavan. Kad krenete na trčanje, ponesite vrećicu za smeće i na svojoj trkačkoj ruti skupite otpad koji nađete po putu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekima se čini blesavo, ali ovaj trend ima brojne pozitivne strane i svakim danom mu su priključuje sve veći broj ljudi. Osim što činite svoju okolinu čišćom i ugodnijom za život, čuvate prirodu i trenirate svoje tijelo.

Plogging je čak učinkovitiji od običnog jogginga jer uključuje čučnjeve i angažira ruke zbog težine vrećice za smeće, stoga se troši više kalorija i aktiviraju se svi mišići.

Plogging je hit u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Kanadi. Trend još nije zaživio kod nas, to vas ne sprječava da sami krenete ploggati. Vreću u ruke i uz dobar trkački trening počistite svoj obližnji park.

To je još jedan veliki plus plogginga. Možete ga prakticirati bilo gdje u svijetu jer sve što vam treba je dobra volja i vrećica za smeće.

Uz plogging se vježba stvarno isplati - za okoliš i vaše tijelo!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci