Vijesti / Životni stil

Djed Mraz može udaljiti djecu od roditelja - zato što im lažu

Djed Mraz može udaljiti djecu od roditelja - zato što im lažu

Dopustiti djeci da vjeruju da Djed Mraz postoji čini im više štete nego koristi, kažu psiholozi. Prije ili poslije saznat će istinu i više neće vjerovati svojim roditeljima, objavljeno je u medicinskom časopisu Lancet Psychiatry, a prenosi Daily Mail.

Vjerovanje u tu čaroliju je nepotrebno, smatraju psihijatar Christopher Boyle i dr. Kathy McKay koji su napisali članak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sva djeca će s vremenom saznati da su im konstantno lagali godinama i zbog toga će se zapitati što su im još lagali. Ako su roditelji sposobni lagati o tako nečemu posebnom i čarobnom, mogu li se i dalje ugledati na njih kao na ljude od mudrosti i iskrenosti, pitat će se djeca - objašnjava ovaj par.

- Potrebno je preispitati moralnost toga što dopuštamo djeci da vjeruju u takve mitove. Zanimljivo bi bilo istražiti i na koje sve načine ovo laganje utječe na djecu, a što još nismo ni uzeli u obzir - kaže Boyle.

Kada dijete jednom upita "Je li Djed Mraz stvaran?", morat ćete jednom reći istinu. Tada će se početi pitati i druge stvari - postoje li vile, čarolija, Bog?, dodaje Boyle., pišu 24sata.hr

Psiholozi priznaju da je teško danas odgajati dijete bez prisutnosti Djeda Božićnjaka i ne negiraju da u tome ima i dobrih stvari, ali ističu da to itekako može udaljiti dijete od roditelja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci