Jedina stvar koje žene imaju previše su dlačice!

Zavukle su se i u najmanji kutak, posvuda su, a njihovo uklanjanje ponekad može biti prava noćna mora. Danas je to među ženama, a sve više i muškarcima jedan od najraširenijih tretmana na svijetu, jer nitko ne želi dopustiti vidljivi rast neželjenih dlačica po tijelu.

Obično, prvi alat kojeg se djevojke prime kada se počnu brinuti oko svog izgleda jest britvica.

Ima raznih metoda uklanjanja dlačica pa ćemo početi sa najraširenijom i najjeftinijom metodom, a to je brijanje dlačica.

Brijanje je najjednostavnija metoda uklanjanja dlačica i nije štetno te, ako predstavlja vašu svakodnevnu rutinu, vidljive posljedice koje ostavlja na koži su minimalne. Međutim, kako se sa svakim brijanjem skida i površinski sloj stanica kože, dobro je s vremena na vrijeme napraviti pauzu i tako omogućiti koži da se oporavi.

U današnje vrijeme u ponudi postoji i veliki broj hidratantnih krema čiji je osnovni zadatak da umire kožu i smanjuju iritacije, koje bi brijanje moglo izazvati. Nedostatak brijanja je prebrz rast dlačica te je potrebno ponavljati postupak svaki drugi dan, a isto tako veliki nedostatak je da nakon brijanja dlačice ne samo da rastu brže nego su i čvršće.

Osim ‘sjecanja’ dlačice, britvice gule i površinski sloj kože, što je abrazivno i agresivno.

Stoga naša preporuka je da se prepustite u ruke školovane za taj posao.

U ponudi imamo depilaciju toplim voskom i šećernom pastom.

Ukanjanje dlačica šećernom pastom najstariji je način uklanjanja dlačica koji se još primjenjivao i u starom Egiptu. Šećerna pasta se nanosi suprotno od pravca rasta dlake. Pasta obuhvaća dlaku u korijenu i onda se brzim pokretom šećerna pasta uklanja sa kože u prirodnom pravcu rasta dlake. Mogućnost da se neoštećeno ukloni dlaka, u svom prirodnom pravcu rasta, sprečava također problem urastanja dlaka.

Idealna dužina dlake potrebna za ovakvu vrstu depilacije je minimalno 5 mm. Dlaka može biti i duža, ali u tom slučaju postoji mogućnost, pogotovo kod bikini zone, da se zapetlja i čini depilaciju bolnijom. Depilacija šećernom pastom zbog tehnike izvođenja traje u pravilu duplo duže vremenski nego depilacija voskom. Za bolje i dugoročnije rezultate potrebno je orijentirati se isključivo na ovu vrstu depilacije i ponavljati ju po mogućnosti svaka 3 do 4 tjedna.

Depilacija toplim voskom je davno zastupljena, ali neizostavna tehnika uklanjanja dlačica. Zagrijani tekući vosak se nanosi drvenom ili plastičnom špatulom, pa je iz tog razloga najbolje da ne riskirate i sami izvodite ove tretmane kod kuće, jer uvijek postoji opasnost od opeklina (ukoliko se vosak ne zagrijava na optimalnoj temperaturi). Najbolje je prepustiti se vještim rukama stručnjaka u Našem kozmetičkom salonu.

Depilacija toplim voskom ima niz prednosti:
– dlačice se iščupaju iz korijena, zato im treba više vremena da ponovo izrastu
– pored depilacije, topli vosak daje efekt pilinga na Vašoj koži, jer usput skida i mrtvi površinski sloj kože

Za svaki savjet i odabir željenog tretmana stojimo Vam na usluzi u Beauty Centru Ljupka ili dođite kod nas u ulicu A. Starčevića 18 Čakovec 040 390-139

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije