Vijesti / Životni stil

OVO je tiha epidemija današnjice i moramo joj stati na kraj

OVO je tiha epidemija današnjice i moramo joj stati na kraj

Iako živimo u vremenu u kojem nikada nismo sami zahvaljujući društvenim mrežama i internetu, ipak smo usamljeniji, no ikada, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Izgleda da nismo naučili biti sami sa sobom.

Britanska studija pokazala je da se 35 posto muškaraca (osam milijuna) osjeća usamljeno barem jednom tjedno, dok se svakodnevno tako osjećam11 posto muškaraca. Jedan od deset muškaraca u Britaniji kaže da je usamljen, no to neće javno priznati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Alarmantan je podatak da su muškarci najusamljeniji oko 35. godine života, a ne, kako bi se očekivalo, u starosti.

Razlozi zbog kojih se osjećaju tako jesu selidba zbog koje sada žive dalje od prijatelja i obitelji (18 posto), prekid ljubavne veze (17 posto), nezaposlenost također 17 posto i smrt bliske osobe isto 17 posto.

Čak sedam posto mladih muškaraca kaže da nema prijatelje, a moderan način života otuđio ih je od obitelji. Njih samo 28 posto redovito se viđa sa svojima bližinjma. Zbog toga što su usamljeni, 39 posto ispitanika se osjeća izolirano, 35 posto ih se osjeća depresivno, a 27 posto ih ima manje samopouzdanja.

Zbog velikog broja usamljenih osoba, psiholozi usamljenost nazivaju 'tihom epidemijom'. Voditeljica ove studije Rachel Reeves kaže da moramo stati na kraj ovoj epidemiji, prekinuti tišinu i - početi razgovarati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci