Vijesti / Životni stil

ISTRAŽIVANJE pokazalo: Zadovoljne smo kilažom tek kad postanemo pothranjene

ISTRAŽIVANJE pokazalo: Zadovoljne smo kilažom tek kad postanemo pothranjene

Žene nikada nisu zadovoljne svojim kilogramima, odnosno nikada ne mogu biti dovoljno mršave, potvrdilo je istraživanje koje je provela organizacija FitRated na 1000 žena i djevojaka. Točnije, zadovoljne su tek kada dođu u fazu pothranjenosti....

'Rezultati našeg istraživanja pokazali su kako su žene zadovoljne svojim izgledom tek kada im indeks tjelesne mase padne ispod 18,5 što se u medicini smatra potrhanjenošću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žene koje su imale indeks između 18,5 i 24,9,što je po medicinskim kriterijima zdravo, ocijenile su svoje samopouzdanje u prosjeku sa 3,4 od 5 bodova. Pretile žene svoje su pouzdanje ocijenile s dvojkom', poručuju autori studije.

Poražavajuća je činjenica da odraslim i zrelim ženama zdravlje nije na prvom mjestu, već kilaža koja je apsolutno nezdrava. Potrahnjenost sa sobom nosi brojne zdravstvene rizike - probleme s plodnošću i slab imunitet.

S druge strane, muškarci su puno blaži prema sebi kada je u pitanju izgled. Najzadovoljniji su kada im je kilaža u granicama normale, a što se tiče samopouzdanja, višak kilograma im na to ne utječe, isto kao ni manjak.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!