Vijesti / Životni stil

NE LJUTITE SE na partnere ako vas gnjave porukicama dok radite - čine vam dobro

NE LJUTITE SE na partnere ako vas gnjave porukicama dok radite - čine vam dobro

Ako vas partner ometa porukama dok radite, nemojte se ljutiti na njega. Niste ni svjesne koliko čini dobro zdravlju.

Znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija napravili su eksperiment u kojemu je sudjelovalo 75 heteroseksualnih parova. Žene su odvojili od muškaraca te ženama dali da rješavaju test iz matematike ili pripreme govor. Ti zadaci simulirali su razinu stresa s kojima se žene susureću svakodnevno na poslu.

Prije, no što su počele rješavati zadatke izmjeren im je krvni tlak. Dijelu muškaraca je rečeno da svojim ženama šalju poruke ohrabrenja, dijelu da to budu poruke neutralnog sadržaja - banalne, slatke, a dijelu da uopće ne šalju poruke.

Ispostavilo se da su žene koje su dobivale poruke banalnog sadržaja, vezane uz neke svakodnevne teme poput: 'Što ima za večeru?' ili 'Jesi li kupila wc papir' ili 'Mislim na tebe' bile pod manjim stresom od žena koje su dobivale poruke podrške i žena koje nisu dobivale nikakve poruke. Te su žene na kraju eksperimenta imale niži krvni tlak, od ostalih.

Stoga drage žene, kada idući put dobijete poruku od svog voljenog, pošaljite mu natrag barem smajlić ili srce. A vi muškarci, ne suzdržavajte se kontaktirati svoju dragu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!