Vijesti / Životni stil

OTKRIVENO što trudnice trebaju jesti ako žele povećati IQ bebe

OTKRIVENO što trudnice trebaju jesti ako žele povećati IQ bebe

Studija, objavljena u Federation of American Societies for Experimental Biology, otkrila je da su djeca majki koje su jele jaja i slaninu tijekom zadnjeg tromjesečja trudnoće imale bolje rezultate na testovima.

To je, kažu istraživači, jer su obje namirnice bogate nutrijentom kolinom, koji je važan u trudnoći, ali ga većina žena ne unosi dovoljno. Kolin je nutrijent potreban za funkcioniranje jetre i mozga te igra važnu ulogu u sastavu stanične membrane i njenoj regeneraciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veza između povećanih razina kolina i višeg IQ-a je prije pronađena kod miševa, no sad vidimo dokaze i kod ljudi.

Istraživači su podijelili 26 sudionica u dvije grupe - pola žena je primilo dnevno 480 mg kolina, malo više od preporučenog dnevnog unosa o 450 mg, a druga grupa žena je primila dnevno 930 mg kolina.

Istraživači su zatim testirali brzinu obrade informacija i vizualno prostornu memoriju kod djece u dobi od četiri, sedam, 10 i 13 mjeseci, izvještava Mirror.

Zabilježili su koliko dugo je svakom djetetu trebalo da počne gledati prema slici na periferiji zaslona računala, mjereći vrijeme koje je potrebno da dođe do reakcije. Pokazalo se da je ovo ispitivanje povezano s IQ-om u djetinjstvu.

Kao rezultat nalaza, profesorica Marie Caudill, sa Sveučilišta Cornell u New Yorku, rekla je kako bi trebalo povećati preporučene dnevne smjerniceo unosu kolina, dodajući kako 'ovaj pojedinačni nutrijent ima cjeloživotno djelovanje'.

Međutim, ako vas pomisao o konzumiranju pržene hrana ne privlači zbog jutarnje mučnine, važno je napomenuti da se kolin također nalazi u ribi, piletini, mlijeku, mahunarkama, orasima i brokuli.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci