Vijesti / Životni stil

Ayurvedski tretmani - zdravi i ugodni

Ayurvedski tretmani - zdravi i ugodni

Došli smo do najugodnijeg dijela Ayurvede, do ayurvedskih tretmana. Zapravo, po njima ayurveda i je najpoznatija u svijetu. Taj terapijski dio takvu popularnost je stekao iz dva razloga. Prvi je djelotvornost, a drugi, gore spomenuti, ugoda.

Naravno, bilo je potrebno vrijeme da bi se ljudi Zapada upoznali s njima i uvidjeli njihovu vrijednost. Ali kad je nešto dobro za vas, pomaže, a još je uz to i toliko lijepo i ugodno, onda je samo po sebi najbolja preporuka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako se pitate zašto izabrati ayurvedske tretmane i za što sve koriste, evo malo više informacija. Prije svega, želio bih naglasiti da se svi pripravci koji se koriste sadrže u sebi ljekovite biljke i kvalitetna ulja. Znači, ovdje nema kemije, nema ničeg štetnog, samo prirodno. Unatoč tome i tisućama godina tradicije na Zapadu se još uvijek naziva alternativnom. Zanimljivo, zar ne?

Inače, četiri su glavna razloga zašto se tretmani primjenjuju. Prvi razlog i razlog na koji cijela ayurveda stavlja naglasak je preventiva. Mislim da današnje društvo, pogotovo ovdje u Hrvatskoj, ima premalu svijest o tome. Da je način života taj koji nam uvjetuje kasnije zdravlje ili bolest. Osim toga, preventivom štedimo vrijeme i novac. Sve više usluga i lijekova se naplaćuje, bolovanja su slabije plaćena, a o gubljenju vremena obilazeći doktore i bolnice nije potrebno ni govoriti.
Naravno, prištedimo i patnju koja ide s bolešću.

Drugi razlog je liječenje, tretiranje već postojećeg bolesnog stanja za kojeg se smatra da je kao požar koji već donosi štetu. Međutim, i to se ayurvedskim tretmanima sanira.

Treći razlog, a s njime bih odmah mogao nadodati i četvrti, su pomlađivanje i uljepšavanje.

Rekao sam da su sva ulja obogaćena ljekovitim travama koja djeluju blagonaklono na cijeli organizam. Postoji velik broj tretmana i širok je spektar primjene pa da nabrojim neke: čiste od toksina, hrane sva tkiva čineći ih čistim, ljepšim, mladolikim, dovode u stanja dubokog mira gdje se rješavamo gomile stresa, koji je danas glavni razlog zašto živimo život slabije kvalitete, uklanjaju blokade, strahove, negativne misli, pomažu kod bolova, alergija, sinusa, očiju, kralježnice...

Kad bi svaki mjesec odvojili za jedan tretman ili svake dvije godine otišli na generalni servis uma, duha i tijela koji se zove Panchakarma, o njemu ću više pisati sljedeći puta, naš život bi sigurno izgledao puno drugačije. I puno ljepše.

shanti-ayurveda.weebly.com

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci