Vijesti / Životni stil

JESTE LI U VEZI samo zato što se bojite samoće? Doznajte...

JESTE LI U VEZI samo zato što se bojite samoće? Doznajte...

Budimo iskreni, gotovo da i nema osobe koja nije barem jednom u svom životu pomislila kako bi željela imati pored sebe 'svoju drugu polovicu'. No, zahvaljujući Hollywoodu i raznim bajkama, mnogi od veze očekuju stalne leptiriće u trbuhu, ruže i čokolade...

Poznato je da 'oduševljenje' novom vezom traje u prosjeku oko godinu dana do dvije. Nakon tog vremena prestaje osjećaj zaljubljenosti i češće će nastupiti problemi i svađe u vezi koji mogu staviti odnos na kušnju. No, neki će biti u vezi samo zato jer su svi oko njih u vezi ili braku. Neki će se u vezu upustiti samo da više ne moraju biti sami ili su počeli razmišljati o tome kako će izgledati samoća u starosti. Bilo kako bilo, pročitajte i doznajte spadate li u ove koji se boje samoće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugo ste bili sami

Ako ste neko duže vrijeme bili sami i počeli ste razmišljati o tome kako biste nekog htjeli imati pored sebe, vjerojatno se sada nalazite u vezi kako biste suzbili taj osjećaj samoće, a ne zbog prave ljubavi.

Niste sretni, ali nema boljeg

Ako niste sretni u vezi u kojoj se nalazite, a stava ste da ste sad već 'odradili' popriličan posao s osobom s kojom ste u vezi i bojite se započeti nešto novo jer imate 'previše godina', vjerojatno se bojite samoće. Strah da vjerojatno ni nećete naći svoju srodnu dušu tamo negdje vani zadržat će vas da ostanete u lošem i nesretnom odnosu.

Forsirate brak zbog straha da ga/nju ne izgubite

Mnogi će reći kako je brak ona stepenica više, onaj konačni dokaz ljubavi prema nekome. Ipak, dokaz ljubavi bi trebalo biti ponašanje prema svom partneru ili partnerici u svim fazama života i situacijama. Posljednjih godina sve je više rastava što dokazuje da stupanje u brak ne 'jamči' sigurnost tog odnosa, a oni koji se boje samoće forsirat će brak kao nadu da će 'zadržati' tu osobu pored sebe, a ne zbog ljubavi koju osjećaju jedno prema drugome.

Padate na slatkorječivost i poklone

Nekoliko romantičnih gesti, nezaboravljeno Valentinovo i poneki pljesak osobama koje imaju nisko samopuzdanje mogu dati vjetar u leđa. Partner koji pruža takve 'boosteve' za vas je slamka spasa jer se osjećate voljeno. Morate se zapitati je li bto zaista dovoljno da s nekim dijelite ostatak života? Možete li ostati u odnosu s tom osobom i kada takvih, romantičnih gesti s početka veze više - ne bude? Imajte na umu da je bolje biti solo, ali da ste sretni nego u lošoj i nezdravoj - nesretni!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci