Vijesti / Životni stil

AKUPUNKTURA ZA LIBIDO Bockanjem povećajte seksualnu želju

AKUPUNKTURA ZA LIBIDO Bockanjem povećajte seksualnu želju

Ova drevna istočnjačka tehnika među ostalim oslobađa od stresa, anksioznosti i napetosti te liječi hormonalne poremećaje, probleme s reproduktivnim organima i nepolodnost.

Procjenjuje se da više od 40 posto žena ima smanjen libido, a sigurno se svaka žena susrela s ovim stanjem u nekom periodu svog života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Tek kada sam se počela baviti akupunkturom, otkrila sam koliko žena pati od ovog problema', kaže Sophie Young te dodaje kako akupunkturom liječi i smanjen libido.

'Rekla bih da 50 posto žena koje mi dolaze nisu zadovoljne svojim fizičkim i psihičkim stanjem, preumorne su, previše pod stresom ili prezabrinute te ne mogu uživati u svome tijelu i ne osjećaju se privlačnima.

No, mnoge od njih mi kažu kako žele ponovno osjetiti seksualnu želju i uživati u seksu', dodaje Youngičina klegica iz Centra za tradicionalnu kinesku medicinu YinOva u New Yorku Jill Blakeway. Od izlaska njezine knjige Ponovno seks, 2013. dr. Blakeway primijetila da žene sve više traže pomoć u akupunkturi za liječenje problema s libidom.

Ovako akupunktura rasplamsava seksualnu želju

1. Poboljšava cirkulaciju i dovodi do orgazma

Akupunktura potiče cirkulaciju oko reproduktivnih organa i ostalih organa koji utječu na seksualni nagon poput bubrega. "Probleme s cirkulacijom koji su vezani uz orgazam akupunktura rješava u tri do četiri tretmana", kaže dr. Blakeway.

2. Akupunktura dovodi hormone u ravnotežu

'Trećina mojih klijenata traži tretmane zbog problema s hormonima', otkriva akupunkturistica Yukiko Naoi. Hormoni utječu na sve - od spavanja, preko mjesečnice do libida. Postoje brojni razlozi zbog kojih dolazi do disbalansa hormona - stres, rigorozne dijete, oslabljen imunitet. Akupunktura dovodi hormone u balans, čini da se osoba osjeća bolje što posljedično dovodi i do jače seksualne želje.

3. Akupunktura opušta

Ne morate biti seksolog da zaključite kako stres i seks ne idu pod istu plahtu. "Koristeći blagodati kineske medicine i akupunkture vraćamo organizam u balans, opuštamo ga i oslobađamo od stresa, što je odličan ančin za jačanje libida", kaće dr. Blakeway.

4. Akupunktura liječi zdravstvene probleme koji mogu ugasiti seksualnu želju

Akupunktura je holistički tretman. 'Ljepota akupunkture je u tome što tretira čitavu osobu i dovodi tijelo u harmoniju', kaže Naoi.

'Smanjeni libido ili izostanak istog simptom je disbalansa u organizmu', dodaje. Ono što u zapadnjačkoj medicini zovemo smanjenim libidom, iu istočnjačkoj je blokada energetskih kanala, čiji se simptomi mogu manifestirati na brojne načine. Stoga, portažite li pomoć u akupunkturi zbog problema sa sluhom, može biti da će vam se osim sluha vratiti i seksualna želja.

'Akupunktura ima brojne blagotvorne učinke na ljudsko tijelo. Ne samo da će pomoći kod kontretnog zdravstvenog problema, nego će vas i opustiti. Vaše je samo da legnete, pokušate se dovesti u meditativno stanje i 30 do 45 minuta se prepustite stručnjaku. Tko ovakav tretman ne bi htio jednom tjedno', pita se Naoi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci