Vijesti / Životni stil

JE LI DEHIDRACIJA povezana s erektilnom disfunkcijom?

JE LI DEHIDRACIJA povezana s erektilnom disfunkcijom?

Dehidracija može smanjiti volumen krvi i utjecati na raspoloženje, tako da osoba može ustanoviti da voda zaista može pomoći u održavanju erekcije.

Je li dehidracija povezana s erektilnom disfunkcijom?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Moguće je da razina hidratacije osobe utječe na privremenu erektilnu disfunkciju. Nedostatak dovoljno vode u tijelu može utjecati na osobu fiziološki i psihički.

Nekoliko elemenata je potrebno da muškaraca postigne i održi erekciju. 'Slom' u jednom ili više ovih koraka znači da neće moći postići erekciju koja je dovoljno čvrsta za seks. Proces uključuje: seksualno uzbuđenje, to jest poruke poslane mozgu koje stimuliraju protok krvi u penis, povećani protok krvi u dvije komore u penisu koje dovode do povećanja penisa i erekcije, kada dođe do ejakulacije, krv izlazi iz komora, a erekcija nestaje.

Kada je čovjek dehidriran, on nema puno volumena krvi u tijelu kao kada je ispravno hidriran. Zato mu krvne žile postaju sužene što smanjuje protok krvi u svim dijelovima tijela, uključujući penis.

Simptomi dehidracije

Potreba za tekućinom može varirati ovisno o veličini tijela, razini tjelesne aktivnosti i izloženosti toplim temperaturama.

Kada je osoba blago dehidrirana, može doći do simptoma koji uključuju: tamni urin, suha usta, umor, vrtoglavicu, žeđ.

Pijenje dovoljno vode može pomoći osobi da se osjeća bolje, uključujući i seksualne performanse.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!