Vijesti / Sport

Azijska momčad

NA ČELU REPREZENTACIJE Branko Ivanković novi je izbornik Omana

NA ČELU REPREZENTACIJE Branko Ivanković novi je izbornik Omana
Marko Jurinec/Pixsell

Tako će Ivanković preuzeti i drugu reprezentaciju u svojoj trenerskoj karijeri, nakon što je od 2002. do 2006. godine vodio Iran i kvalificirao se na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Varaždinski nogometni trener Branko Ivanković (65) postao je novi izbornik Omana.

Objavili su to mnogi mediji tijekom jučerašnje večeri, a potvrdio je i Omanski nogometni savez preko službenog Twitter profila.

- Nogometni savez Omana postigao je dogovor s hrvatskim trenerom Brankom Ivankovićem i doći će na klupu naše seniorske nogometne momčadi – napisali su.

Tako će Ivanković preuzeti i drugu reprezentaciju u svojoj trenerskoj karijeri, nakon što je od 2002. do 2006. godine vodio Iran i kvalificirao se na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Isto tako, vodio je iransku nogometnu reprezentaciju do 23 godine do zlatne medalje na Azijskim igrama 2002. u Busanu.

Omanski savez nedavno je otpustio nizozemskog stratega Erwina Koemana, brata nešto poznatijeg Ronalda, koji je ostvario loš rezultat na Arapskom Gulf kupu u prosincu 2019. godine.

Bivši trener Varteksa, Rijeke, Dinama te azijskih SD Lunenga, Al-Ettifaqa, Al-Wahda, Persepolisa i Ahlija tako će sada preuzeti Oman u kojem će imati jedino relativno poznato igračko ime europskoj nogometnoj javnosti. 

Naime, vratar Omana je 38-godišnji Ali Al-Habsi i trenutno ima ugovor s engleskim drugoligašem West Bromwich Albionom koji vodi Slaven Bilić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video