Vijesti / Sport

Pet i pol godina

REKORD SAMIRA TOPLAKA Varaždinski trener je na klupi Intera već 2072 dana

REKORD SAMIRA TOPLAKA Varaždinski trener je na klupi Intera već 2072 dana
Miranda Cikotic/PIXSELL

Samir Toplak rođen je u Knegincu kraj Varaždina, vrhunac igračke karijere bio mu je Bochum, a trener je bez dlake na jeziku.

Hajduk je u tom razdoblju promijenio 11 trenera i pet predsjednika, Dinamo sedam trenera. Split je izborio Europu, a Hrvatski je dragovoljac igrao posljednje minute u 1. HNL.

Tada je Samir Toplak (49) sjeo na klupu zaprešićkog Intera. Tada drugoligaša, potom naredne četiri godine više-manje stabilnog prvoligaša. I od tog 14. travnja 2014. do danas čvrsto drži uzde 'diva iz predgrađa'.

U subotu je Inter svečano proslavio 90. rođendan kluba. A i Toplak je zaslužio čestitke jer nedavno je postao rekorder HNL-a s 2072 dana na klupi jednoga kluba u kontinuitetu! Prestigao je i Matjaža Keka, koji je stao na 2048 dana.

- Pet i pol godina na klupi jednog kluba je strašno, nije da osvajam trofeje pa da me trpe. To povjerenje koje imam tu je nenadoknadivo. Kad sam krenuo u Varteksu kao ‘vatrogasac’ nisam razmišljao da ću doći tako daleko - pričao je.

Samir Toplak rođen je u Knegincu kraj Varaždina, vrhunac igračke karijere bio mu je Bochum, a trener je bez dlake na jeziku. I kad komentira šira nogometna zbivanja, a pogotovo svoju momčad. Tako je, primjerice, nakon remija 2-2 s Varaždinom u kolovozu sebe i svoju momčad javno nazvao 'debilima'.

Kad je došao u Inter, zvijezda je bio Ilija Nestorovski, kasnije napadač Palerma i Udinesea.

- Bilo je puno igrača, ali jedan s kojim sam i danas u odličnim odnosima i za kojeg bih stavio ruku u vatru je Josip Brezovec. On je ratnik, moj ‘broj jedan’. Ima puno dobrih koji više ne igraju tipa Bartolović, Lučić, Šafarić, dok su od ovih danas tu Nestorovski, Puljić, Andrić, koji me cijene kao osobu i ja njih, znam što sam napravio za njih – rekao je.

Bilo je i onih za koje je mislio da će biti top klasa, ali na kraju su se pokazali kao razočarenje.

- Došao mi je Andrija Kaluđerović, top karijera, vrhunska špica i lisac, a onda se dogodilo totalno razočaranje. Nije uspio zabijati, a imao sam velika očekivanja. Ali moja tiha patnja je Dominik Glavina koji je trebao izrasti u velikog igrača i… Ma samo to ću reći - zaustavio se.

Trenerski mu je uzor bio Branko Ivanković.

- Mogu se ja poistovjetiti s nogometom Guardiole, Kloppa, ali to je neusporedivo s mojim nivoom. Ja bih htio igrati kao Manchester City, ali kak’? Neka dođe Pep u Zaprešić pa nek napravi takvu ekipu, ako ćemo realno - kaže.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video