Vijesti / Sport

STOLNI TENIS

NE PROPUSTITE Dođite na stolnotenisku Ligu prvaka u Draškovcu!

NE PROPUSTITE Dođite na stolnotenisku Ligu prvaka u Draškovcu!
PIXSELL

Grad Prelog, u suradnji sa Stolnoteniskim klubom Starr Varaždin, dovodi u Prelog stolnotenisku Ligu prvaka.

Prvaci Hrvatske, stolnotenisači STK Starr, ugostit će ekipu portugalskog Sportinga iz Lisabona. Utakmica je na rasporedu u utorak, 10. prosinca, s početkom u 19 sati, u Sportskoj dvorani Osnovne škole Draškovec.

Uz STK Starr, kao jedini hrvatski predstavnik i portugalski Sporting, u skupini D Lige prvaka još se natječu francuski Hennebont i njemački STK Borussia. Sporting je osnovan 1906., a sportsko društvo Sporting jedno je od najuspješnijih i najbrojnih u Portugalu s preko 100 tisuća članova. Najpoznatiji su po nogometnoj sekciji, dio su velike trojke zajedno s Benficom i Portom.

No, dok im trenutno na nogometnom polju baš i ne ide u skladu sa željama navijača, u stolnom tenisu vlada prilična dominacija lisabonskog kluba. Od 1946. Sporting je 33 puta bio prvak Portugala, posljednje tri titule su u njihovom vlasništvu. Na to su nadodali i 28 trofeja za pobjednika Kupa kao i deset trofeja Superkupa.

'Naš klub je najača snaga portugalskog stolnog tenisa, a nadamo se da će veliku ulogu igrati i u europskim okvirima', izjavio je menadžer momčadi Goncalo Castanheira. Od europskih uspjeha treba izdvojiti nastup u polufinalu Lige prvaka u 2017/18, kada su zaustavljeni od Orenburga, jedne od najjačih europskih momčadi. Kao i polufinale ETTU Cupa u 2018/19. kad su poraženi od Hennebonta, koji je kasnije i osvojio naslov.

Ždrijeb je htio da se sastanu i ove sezone, samo ovog puta ulog je Liga prvaka. Što se tiče ovogodišnjih susreta Starra i Sportinga, u prvom susretu Portugalci su bili bolji rezultatom 3:2.

Grad Prelog poziva sve ljubitelje stolnog tenisa da pogledaju ovu zanimljivu stolnotenisku utakmicu u utorak, 10. prosinca, s početkom u 19 sati, u Sportsku dvoranu Osnovne škole Draškovec. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video