Vijesti / Sport

VRIJEDAN BOD

DOBAR REMI Dejan Glavica kao 'as s klupe' pet minuta nakon ulaska u igru donio vrijedan bod Varaždinu!

DOBAR REMI Dejan Glavica kao 'as s klupe' pet minuta nakon ulaska u igru donio vrijedan bod Varaždinu!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Osim dobrog umjetničkog dojma u određenim dijelovima utakmice, nogometaši Varaždina su ostvarili i dobar rezultat. Na stadionu Varteksa su protiv trećeplasirane momčadi HNL-a, Osijeka, uspjeli doći do boda (1:1) golom Dejana Glavice.

Vrijedan bod ostaje u Varaždinu nakon remija s Osijekom! Iako su gosti pokazali klasu i bili mnogo opasniji, domaći nogometaši su spretno stigli do boda, a iz utakmice u utakmicu bolje izgledaju na terenu.

Ovaj ih je put protiv Osijeka "spasio" Dejan Glavica u 77. minuti.

Nogometaši Varaždina u prvom su poluvremenu ostavili dobar umjetnički dojam, a loš rezultatski. Baš ono što nije želio strateg Luka Bonačić. Varaždinci su uglavnom bili oni koji su imali loptu i laganu terensku inicijativu, a puno su opasniji bili gosti.

Vezana vijest:

Varaždin - Osijek Podrška s tribine KLIKOM PO TEKMI Varaždin došao do boda protiv Osijeka, publika sa zapadne tribine bodrila domaću momčad

Kulešević je odlučio kako će u Varaždinu čekati greške domaćina i prijetiti iz kontranapada, a iz jedne takve situacije potegnuo je Bočkaj s dvadesetak metara, ali odlično je odreagirao Ivan Nevistić i skrenuo loptu u korner.

Napadali su bezopasno izabranici Luke Bonačića te nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golu Ivice Ivušića. Opet su prijetili gosti u 36. minuti kad je Mirko Marić dobio odličnu loptu iz zadnje linije, ali golman Varaždina još jednom bravurom spašava suigrače.

No, minute kasnije uspjeli su zabiti Osječani. Lopa je pronašao Marića u šesnaestercu, a prvi strijelac lige zabio je svoj 11. prvenstveni gol. Nekoliko trenutaka kasnije mogao je Mance povisiti vodstvo gostiju, ali teledirigirani ubačaj Bočkaja je s pet metara u čistoj situaciji poslao pokraj gola. 

U 44. minuti polupriliku su imali i domaći, ali nakon ubačaja Ivana Posavca iz kornera, Dominik Glavina pucao je daleko od gola. Tako se na odmor otišlo s minimalno prednosti momčadi Osijeka.

U nastavku smo gledali istu priču. Varaždin je imao inicijativu, ali nisu uspjeli zaprijetiti. Bonačić je na poluvremenu ubacio Kolarića umjesto Mehdikanija i promijenio formaciju u 4-4-2, a u 54. minuti ubacio je Težaka umjesto Roce koji je zamijenjen nakon što je samo sjeo na pod zbog problema s gležnjem.

Prvu priliku u nastavku domaći su imali u 62. minuti. Na otprilike 25 metara od Ivušićevog gola Benko je imao slobodni udarac koji je na putu prema golu blokirao Škorić.

Osječani su uglavnom prijetili iz kontri i nastavku, a kapetan Škorić povukao je preko cijelog terena u 72. minuti, ali dok je stigao do domaćeg šesnaesterca već je izgubio snagu i pucao direktno u Nevistića.

Kako to obično biva, kad toliko puta ne zabiješ, stigne te kazna. U 72. minuti u igru je ušao miljenik publike Dejan Glavica, a za poravnanje je zabio pet minuta kasnije. Posavec je ubacio iz kornera, produžio je glavom Benko, a na drugoj stativi u prvi kut loptu poslao igrač s brojem sedam. 

Osijek je tada krenuo u opću ofenzivu, ali blok Varaždina dobro je držao ispred Nevistića. Mogli su domaći do pobjede nakon kontre koju je povukao Posavec po desnoj strani i odlično gađao Benka, ali kapetan Varaždina pucao je daleko iznad gola.

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade, ali ni jedna ni druga momčad nije uspjela zabiti.

Varaždin – Osijek 1:1 (0:1)
37’ Marić (0:1), 77' Glavica (1:1)
Suci: Marin Vidulin (Kanfanar) – Modrić Ivica (Zagreb), Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete)
Gledatelja: 1270
Žuti kartoni: Varaždin -  
                       Osijek – Majstorović (51.), Lopa (61.)

NK Varaždin (3-5-2)

Nevistić – Stolnik, Adžić, Prce – Mehdikani (46. Kolarić), Roca (56. Težak), Jessie, Glavina (72. Glavina) – Posavec, Benko (c)

NK Osijek (3-5-2)

Ivušić – Šutalo, Škorić (c), Majstorović – Šorša (79. Silva), Lopa (79. Pilj), Žaper, Kleinheisler, Bočkaj – Marić, Mance (74. Ndockyt)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video