Vijesti / Sport

SUSJEDSKI DERBI

NOVI ISPIT Varaždin 'bez veznog reda' dočekuje Slaven: Razmišljanja nisu optimistična, ali moramo dati sve za slavlje

NOVI ISPIT Varaždin 'bez veznog reda' dočekuje Slaven: Razmišljanja nisu optimistična, ali moramo dati sve za slavlje
Marko Prpic/PIXSELL

Pred nogometašima Varaždina je utakmica koja bi uvelike mogla odrediti daljnju težinu njihove borbe za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Na Stadion dolazi Slaven Belupo.

U Zagrebu su nogometaši Varaždina izgubili od Lokomotive (2-1), a opaska je bila ona standardna - neloše, ali ne i dovoljno za bod. Tako su opet pali na začelje ljestvice, a slijedi im jedna od najbitnijih utakmica dosad. U goste dolazi Slaven Belupo, momčad koja se također bori za ostanak u ligi.

- Razmišljanja nisu optimistična. Već dva dana bolesna su tri četiri igrača. To su više - manje standardni igrači. To znači da imamo problem. Ipak smo odigrali četiri utakmice u manje od 20 dana i na sve te nedaće nadovezale su se i bolesti. Ostao sam bez četiri veznjaka, to je moja briga - započeo je trener varaždinskog prvoligaša Luka Bonačić pa nastavio: 

- Kolarić, Težak, Jessie, Đurasek su bolesni, dok Adžić ima istegnuće lisnog mišića. Liječnici su rekli da su šanse 50-50 da nastupe. Ostaje nada da će se oporaviti, ali nema isprika. Moramo sve učiniti da dobijemo utakmicu jer pogled na tablicu drugo ne dozvoljava.

Marko Stolnik jedan je od ponajboljih igrača od dolaska kluba u 1. HNL. Bivši kapetan druge momčadi Dinama igra svoje najbolje utakmice od dolaska u Varaždin, ali iako su njegovi nastupi na zavidnoj razini, stanje na tablici - nije. 

- Derbi kao derbi. A i da nije, prilika je da popravimo ono što smo uprskali. Dojam je neloš u igri, vidi se napredak, ali sve je to siromašno kad nema bodova. Došao sam da osvajamo bodove i pokušamo se dignuti. Ne će biti lako pogotovo jer imamo dosta bolesnih igrača. Ali tko je tu mora raditi i igrati, a igrači i ja vjerujemo da napokon uz dobru igru možemo do bodova - objašnjava Stolnik.

'Farmaceuti' dolaze u Varaždin nakon što su kod kuće remizirali s Istrom (0-0), a domaći bi se nogometaši, iako u oslabljenom sastavu, trebali dobro potući za vrijedna tri boda koja bi uvelike mogla usmjeriti nastavak prvenstva.

- Ispred nas je veoma važna utakmica, posebice iz psihološkog aspekta. Nismo zadovoljni rezultatskim učinkom iz posljednja dva susreta. Dolazi nam direktni konkurent iz donjeg dijela tablice i bez obzira na problema ne zanima nas ništa osim tri boda. Malo je bilo vremena nakon Lokomotive, ali smatram dovoljno da se odmorimo da sad možemo ići po pobjedu - zaključio je stoper Varaždina.

Utakmica između Varaždina i Slaven Belupa na rasporedu je u subotu, 9. studenog, s početkom u 17 sati i 30 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video