Vijesti / Sport

Slijedi Wales

DALIĆ NAKON MAĐARSKE 'Ako netko jučer nije osjetio zajedništvo i sinergiju onda ne znam što mu treba'

DALIĆ NAKON MAĐARSKE 'Ako netko jučer nije osjetio zajedništvo i sinergiju onda ne znam što mu treba'
Matija Habljak/Pixsell

- Bilo bi lijepo da pobijedimo i idemo to napraviti. Hrvatska nema pravo ući u utakmicu s kalkulacijama i ne mogu ovoj ekipi reći 'idemo na bod' - rekao je izbornik.

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je na Poljudu s 3:0 svladala Mađarsku i napravila veliki korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo. Vatrenima je još dovoljna jedna pobjeda iz utakmica s Walesom (nedjelja) i Slovačkom (16. studenog) za definitivnu potvrdu odlaska.

A o svemu tome progovorio je izbornik Zlatko Dalić koji na konferenciji za medije u Splitu.

- Može se mađarski izbornik ljutiti, ali su igrali koliko smo im mi dopustili. Bez našega pritiska ne bi bilo njihovih grešaka. Možda smo trebali zabiti još koji gol, posebno s igračem više.  Ostali smo bez Brozovića za Wales, a Dalić je pozvao Bradarića iz Hajduka.

- On nam je jako bitna karika u igri, ima savršenu mirnoću i tehniku. Preko njega lako izađemo iz pressinga. Nedostajat će nam, ali ćemo morati tražiti novo rješenje - rekao je Dalić pa se osvrnuo na Wales:

- Oni moraju napadati i pritiskati. Nemamo potrebu srljati, bolje da stanemo u blok i čekamo ih.

Bi li ga zadovoljio bod u Cardiffu u nedjelju?

- Bilo bi lijepo da pobijedimo i idemo to napraviti. Hrvatska nema pravo ući u utakmicu s kalkulacijama i ne mogu ovoj ekipi reći "idemo na bod".

Koga bi istaknuo od sinoć?

- Ne govorim o imenima, djelovali smo kvalitetno kao momčad. Puno smo govorili o Rakitiću i Rebiću, i meni su oni bili upitnik jer nemaju puno utakmica, ali se to nije osjetilo. Petković je zabio dva gola, on je centarfor kakvog Hrvatska dugo nije imala. Svi igrači su dali svoj maksimum. Vlašić i Brekalo su naša budućnost, ali nemam potrebu nekoga posebno isticati.

Što je značila sinoćnja izjava 'ako ostanem izbornik'?

- Nisam mislio ništa kratkoročno nego na rok od četiri godine.

Osvrnuo se na atmosferu na Poljudu.

- Svi smo uživali. Ako netko jučer nije osjetio zajedništvo i sinergiju onda ne znam što mu treba. Ja ću se svim silama truditi da mi opet dođemo u Split.

Ima li netko poseban tko je čestitao sinoć?

- Puno poruka sam dobio, nekoga ću zaboraviti ako budem nabrajao. Bila je to veličanstvena večer hrvatskog nogometa - rekao je Dalić pa se osvrnuo na momčad za Wales.

- Bit će nekih promjena u momčadi, ali ne puno.

Je li ga iznenadila atmosfera u Splitu?

- Očekivao sam, ali onakvu atmosferu nisam. Kao da je bio koncert Miše Kovača. Ovi na klupi su pjevali, a i ja sam sebe par puta uhvatio da pjevam iako ne znam pjevati. Igrači su došli naježeni u svlačionicu, bili su toliko nabrijani da ne bi bilo problema ni da je bio jači protivnik.

Skandirao mu je stadion.

- Bio sam ponosan i sretan jer u tim trenucima znaš da si nešto napravio da više ništa ne bude. Hvala im na podršci. Kako mu je predsjednik Davor Šuker pristupio.

- Bio je nasmijan i sretan, čestitao nam je. Bila je i predsjednica.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video